Ünlü sanatçı vefat etti!

Kızıltuğ
Kızıltuğ

Sanat dünyasını kahreden haber! Ünlü isim vefat etti

Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ, tedavi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirdi

                                    Halk ozanlığı geleneğinin çınarlarından Ali Kızıltuğ, bu sabah yaşamını yitirdi.
Yaşamını yitirdi Halk ozanlığı geleneğinin çınarlarından Ali Kızıltuğ, bu sabah yaşamını yitirdi.
Yarın defnedilecek

                                    73 yaşındaki Kızıltuğ, yarın memleketi Sivas Divriği Mursal Köyü'nde defnedilecek.
Yarın defnedilecek 73 yaşındaki Kızıltuğ, yarın memleketi Sivas Divriği Mursal Köyü'nde defnedilecek.
"Dualarınızı bekliyorum"

                                    Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan Ali Kuzultuğ'la ilgili Onur Akay şu paylaşımı yapmıştı: "Büyük halk ozanı Ali Kızltuğ, Ankara'da bir özel hastaneye kaldırıldı. Değerli sanatçımızın kalçasında görülen kanser tümörünün, akciğere metastaz yaptığını ailesinden öğrendim. Ali Kızıltuğ, şu anda onkoloji servisinde ışın tedavisi görüyor ve kemoterapi tedavisine başlanacak. Nefes almakta güçlük çeken ve yemeden içmeden kesilen büyük sanatçımız için dualarınızı bekliyorum."
"Dualarınızı bekliyorum" Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan Ali Kuzultuğ'la ilgili Onur Akay şu paylaşımı yapmıştı: "Büyük halk ozanı Ali Kızltuğ, Ankara'da bir özel hastaneye kaldırıldı. Değerli sanatçımızın kalçasında görülen kanser tümörünün, akciğere metastaz yaptığını ailesinden öğrendim. Ali Kızıltuğ, şu anda onkoloji servisinde ışın tedavisi görüyor ve kemoterapi tedavisine başlanacak. Nefes almakta güçlük çeken ve yemeden içmeden kesilen büyük sanatçımız için dualarınızı bekliyorum."
Ali Kızıltuğ kimdir?

                                    1944 yılında Sivas'ın Divriıği ilçesine bağlı Mursal köyünde doğan ünlü isim, 1958 yılında bağlama çalmaya başladı. İlk yıllarda başka aşıkların eserlerini ve yöresel türküleri seslendiren Kızıltuğ, 1969 yılında ilk plağı "Asrı gurbet harab etmiş köyümü" çıkardı. Bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlanan isim, 550 tanesi başka sanatçılar tarafından seslendirilen 2160 esere sahip. 2011 yılında İstanbul da Sivaslı sanatçıları birliği tarafından düzenlenen ''Ustaya Saygı'' adlı programda yılın ozanı seçilerek onur plaketi aldı. 2012 yılında Ankara Halk Ozanları Derneği Başkanı Kenan Sahbudak tarafından ''Ustaya Saygı'' ve ''Yılın Ozanı'' ödülü verildi.
Ali Kızıltuğ kimdir? 1944 yılında Sivas'ın Divriıği ilçesine bağlı Mursal köyünde doğan ünlü isim, 1958 yılında bağlama çalmaya başladı. İlk yıllarda başka aşıkların eserlerini ve yöresel türküleri seslendiren Kızıltuğ, 1969 yılında ilk plağı "Asrı gurbet harab etmiş köyümü" çıkardı. Bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlanan isim, 550 tanesi başka sanatçılar tarafından seslendirilen 2160 esere sahip. 2011 yılında İstanbul da Sivaslı sanatçıları birliği tarafından düzenlenen ''Ustaya Saygı'' adlı programda yılın ozanı seçilerek onur plaketi aldı. 2012 yılında Ankara Halk Ozanları Derneği Başkanı Kenan Sahbudak tarafından ''Ustaya Saygı'' ve ''Yılın Ozanı'' ödülü verildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >