Uzmanlar uyarıyor: Ramazan sofralarınızdan yoğurdu eksik etmeyin!

Yoğurt
Yoğurt

Uzmanlar, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda yoğurt tüketilmesi konusunda özellikle uyarıyor!

Bağırsakları düzenlemekten enfeksiyonlarla savaşmaya kadar pek çok faydası olan yoğurdu, vitamin ve mineral eksikliğinin sıkça yaşandığı Ramazan ayında mutlaka tüketin.

İşte yoğurdun faydaları...

İhtiyacınız olan vitaminler yoğurtta gizli

                                    Vücudun günlük ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineraller için Ramazan ayında mutlaka yoğurt tüketin. Uzun süren açlık süresinde vücutta birçok mineral eksikliği görülebilir; bu yüzden mineral bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Vücudunuzun ihyacı olan vitaminleri yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz.
İhtiyacınız olan vitaminler yoğurtta gizli Vücudun günlük ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineraller için Ramazan ayında mutlaka yoğurt tüketin. Uzun süren açlık süresinde vücutta birçok mineral eksikliği görülebilir; bu yüzden mineral bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Vücudunuzun ihyacı olan vitaminleri yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz.
İftar menünüzün baş tacı yoğurt olsun!

                                    İftar sofrasında orucunuzu suyla açtıktan sonra birkaç kaşık yoğurt mutlaka yiyin ve devamını yemeğinizin aralarına bölerek tüketin. İftarda tüketilen bir kase yoğurt, kan şekeri seviyesini düzenler; orucunuzu açtıktan sonra şekerinizin aniden yükselmesine engel olur.
İftar menünüzün baş tacı yoğurt olsun! İftar sofrasında orucunuzu suyla açtıktan sonra birkaç kaşık yoğurt mutlaka yiyin ve devamını yemeğinizin aralarına bölerek tüketin. İftarda tüketilen bir kase yoğurt, kan şekeri seviyesini düzenler; orucunuzu açtıktan sonra şekerinizin aniden yükselmesine engel olur.
Tok kalmak için yoğurt biçilmiş kaftan

                                    Yoğurt, sahur için de hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle ideal besinlerden biri durumunda. Hafif bir yiyecek olmasının dışında, uzun süre tok kalmak istiyorsanız sahurda mutlaka yoğurt tüketin.
Tok kalmak için yoğurt biçilmiş kaftan Yoğurt, sahur için de hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle ideal besinlerden biri durumunda. Hafif bir yiyecek olmasının dışında, uzun süre tok kalmak istiyorsanız sahurda mutlaka yoğurt tüketin.
Kas ve kemik erimesini önlüyor

                                    Özellikle Ramazan ayında tüketilen hayvansal proteinler yüzünden yaşanan kas erimesini önlemeye yardımcı olan yoğurt, aynı zamanda iftar ve sahur arasında bolca içilen çay ve kahveye karşılık kemiklerinizi korumanıza da destek olur.
Kas ve kemik erimesini önlüyor Özellikle Ramazan ayında tüketilen hayvansal proteinler yüzünden yaşanan kas erimesini önlemeye yardımcı olan yoğurt, aynı zamanda iftar ve sahur arasında bolca içilen çay ve kahveye karşılık kemiklerinizi korumanıza da destek olur.
Yağ yakıcı özelliği var

                                    Ramazan ayınca uzun süre aç kalıp bir anda yenen yemekler yüzünden birçok insan kilo problemi yaşıyor; yoğurt vücudunuzdaki yağ yakımında da en etkili besinlerden. Ramazan ayında kilo almanın aksine, vermek istiyorsanız mutlaka yoğurt tüketin. Yapılan araştırmalara göre, beslenme programına keçi yoğurdu ekleyenler, eklemeyenlere oranla yüzde 22 daha çabuk kilo verebiliyor. Özellikle içine nane, kekik ve dereotu gibi yeşil baharatlar ilave ederek iftar ve sahur arasında da tüketebilirsiniz.
Yağ yakıcı özelliği var Ramazan ayınca uzun süre aç kalıp bir anda yenen yemekler yüzünden birçok insan kilo problemi yaşıyor; yoğurt vücudunuzdaki yağ yakımında da en etkili besinlerden. Ramazan ayında kilo almanın aksine, vermek istiyorsanız mutlaka yoğurt tüketin. Yapılan araştırmalara göre, beslenme programına keçi yoğurdu ekleyenler, eklemeyenlere oranla yüzde 22 daha çabuk kilo verebiliyor. Özellikle içine nane, kekik ve dereotu gibi yeşil baharatlar ilave ederek iftar ve sahur arasında da tüketebilirsiniz.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

                                    Neredeyse her derde deva yoğurt, özellikle grip ve soğuk algınlığı salgınlarının olduğu dönemlerde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor Neredeyse her derde deva yoğurt, özellikle grip ve soğuk algınlığı salgınlarının olduğu dönemlerde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.
Kalbinizi korur

                                    Düşük kalorili olmasıyla kolesterolünüzü de dengede tutar. İftar sofrasında akla ilk gelen suysa ikincisi de yoğurt olmalıdır. Hem hafif hem lezzetli hem doyurucu bir lezzet olan yoğurt, kolesterolü düşürerek aynı zamanda kalbi de korur.
Kalbinizi korur Düşük kalorili olmasıyla kolesterolünüzü de dengede tutar. İftar sofrasında akla ilk gelen suysa ikincisi de yoğurt olmalıdır. Hem hafif hem lezzetli hem doyurucu bir lezzet olan yoğurt, kolesterolü düşürerek aynı zamanda kalbi de korur.
Yoğurtlu besinler de tercihiniz olabilir

                                    İftar sofrasında su içtikten sonra ilk işiniz yoğurt yemek olsun; direkt yoğurt yemek istemezseniz, tavsiyemiz içinde yoğurt olan besinler tüketmeniz. Mesela önce yoğurtlu bir çorbayla başlayabilirsiniz.
Yoğurtlu besinler de tercihiniz olabilir İftar sofrasında su içtikten sonra ilk işiniz yoğurt yemek olsun; direkt yoğurt yemek istemezseniz, tavsiyemiz içinde yoğurt olan besinler tüketmeniz. Mesela önce yoğurtlu bir çorbayla başlayabilirsiniz.
İftar için yapabileceğiniz yoğurt çorbası

                                    Orucunuzu suyla açtıktan sonra çorba içme alışkanlığınız varsa değiştirmenize de gerek yok; sizin için sıcak Ramazan günlerinde içinizi ferahlatacak yoğurtlu çorba önerimiz var. Yapımı da oldukça kolay; bu akşamın iftar menüsüne ekleyin deriz.
İftar için yapabileceğiniz yoğurt çorbası Orucunuzu suyla açtıktan sonra çorba içme alışkanlığınız varsa değiştirmenize de gerek yok; sizin için sıcak Ramazan günlerinde içinizi ferahlatacak yoğurtlu çorba önerimiz var. Yapımı da oldukça kolay; bu akşamın iftar menüsüne ekleyin deriz.
Yoğurt çorbası tarifi

                                    Hem iftarda hem sahurda kolaylıkla yapıp tüketebileceğiniz bu lezzetli çorba içinizi ferahlatırken, içerisindeki buğday ve nohut da oruç tutarken tok kalmanızı sağlar. Üstelik bu lezzeti yapmak oldukça kolay.Gerekli malzemeler1 su bardağı buğday1 su bardağı nohut4 su bardağı yoğurtTuzSuNane
Yoğurt çorbası tarifi Hem iftarda hem sahurda kolaylıkla yapıp tüketebileceğiniz bu lezzetli çorba içinizi ferahlatırken, içerisindeki buğday ve nohut da oruç tutarken tok kalmanızı sağlar. Üstelik bu lezzeti yapmak oldukça kolay.Gerekli malzemeler1 su bardağı buğday1 su bardağı nohut4 su bardağı yoğurtTuzSuNane
Ev yapımı ayran aşı

                                    Ayran aşı ismiyle de bilinen yoğurt çorbasını evde yapmak oldukça kolay.Öncelikle buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın; sularını süzüp farklı tencerelere koyun. Tencereleri suyla doldurup haşlamaya bırakın. Farklı bir kapta yoğurda tuz ilave edin ve tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp içine ilave edin. Yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin ve bir yandan hızlıca karıştırın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin; kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında da soğutabilirsiniz. Ayran aşı çorbasını taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ev yapımı ayran aşı Ayran aşı ismiyle de bilinen yoğurt çorbasını evde yapmak oldukça kolay.Öncelikle buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın; sularını süzüp farklı tencerelere koyun. Tencereleri suyla doldurup haşlamaya bırakın. Farklı bir kapta yoğurda tuz ilave edin ve tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp içine ilave edin. Yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin ve bir yandan hızlıca karıştırın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin; kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında da soğutabilirsiniz. Ayran aşı çorbasını taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Salatanızı da yoğurtlu yapın

                                    İftar masalarınızı zenginleştiren salatalara da yoğurt ilave edebilirsiniz; yoğurtlu semiz otu salatası, kıvırcık salata, kereviz salatası ve bunun gibi sevdiğiniz her türlü salatayı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Salatanızı da yoğurtlu yapın İftar masalarınızı zenginleştiren salatalara da yoğurt ilave edebilirsiniz; yoğurtlu semiz otu salatası, kıvırcık salata, kereviz salatası ve bunun gibi sevdiğiniz her türlü salatayı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Tatlınız da yoğurttan olsun

                                    İftar sonrası tatlınızı da yoğurtlu yapmanız tavsiyemizdir; hem çok daha hafif hem çok lezzetli olacağından eminiz. Meyve salatasının içine biraz yoğurt karıştırmanız yeterli; tat katmak isterseniz ev yapımı reçel yahut bal da kullanabilirsiniz. Tatlınızın içerisine isteğe bağlı badem ve ceviz parçacıkları da ekleyebilirsiniz.
Tatlınız da yoğurttan olsun İftar sonrası tatlınızı da yoğurtlu yapmanız tavsiyemizdir; hem çok daha hafif hem çok lezzetli olacağından eminiz. Meyve salatasının içine biraz yoğurt karıştırmanız yeterli; tat katmak isterseniz ev yapımı reçel yahut bal da kullanabilirsiniz. Tatlınızın içerisine isteğe bağlı badem ve ceviz parçacıkları da ekleyebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >