Yaz tatili için otel seçerken hangi noktalara dikkat etmek gerekir?

Erken rezervasyon döneminde fiyatlara aldanıp, yanlış tercihler yapmayın.

Yavaş yavaş kış mevsimine adım atarken, yaz tatili için erken rezervasyon fırsatları peş peşe sunulmaya başladı. Buz gibi havalarda sıcak yaz günlerinin hayallerini kuranlar, otel seçerken nelere dikkat etmeli? İşte size otel seçerken dikkat edilmesi gerekenler;
Karar aşaması
Öncelikle tatilinizi yurtiçinde mi yurtdışında mı yapacağınıza karar verin.
Karar aşaması Öncelikle tatilinizi yurtiçinde mi yurtdışında mı yapacağınıza karar verin.
Seçimler bitmez
Yurtiçi ya da yurtdışı ayrımını yaptıktan sonra hangi şehirde tatil yapmak istediğinize karar verin.
Seçimler bitmez Yurtiçi ya da yurtdışı ayrımını yaptıktan sonra hangi şehirde tatil yapmak istediğinize karar verin.
Ayrıntılar önemli
Gideceğiniz bölgeyi de seçtiyseniz artık otelleri en ince ayrıntısına kadar incelemeniz gerekiyor.
Ayrıntılar önemli Gideceğiniz bölgeyi de seçtiyseniz artık otelleri en ince ayrıntısına kadar incelemeniz gerekiyor.
Nasıl bir otel istiyorsunuz?
Öncelikle bütçenizi ve nasıl bir konsepte sahip otelde kalmak istediğinizi aklınızın bir köşesine not edin.
Nasıl bir otel istiyorsunuz? Öncelikle bütçenizi ve nasıl bir konsepte sahip otelde kalmak istediğinizi aklınızın bir köşesine not edin.
Kıyaslamaya başlayın
İstediğiniz bölgede, bütçenize uygun otelleri sıralayın. Bu aşamayı geçtikten sonra oteller arasında kıyaslamaya gidin. Denize yakınlık, yemek saatleri ve sınırları, hangi aktivitelerin ücretli ya da ücretsiz olduğuyla ilgili bir dizi not alın.
Kıyaslamaya başlayın İstediğiniz bölgede, bütçenize uygun otelleri sıralayın. Bu aşamayı geçtikten sonra oteller arasında kıyaslamaya gidin. Denize yakınlık, yemek saatleri ve sınırları, hangi aktivitelerin ücretli ya da ücretsiz olduğuyla ilgili bir dizi not alın.
Müşteri yorumlarını okuyun
Kıyaslamaların ardından önünüzde birkaç seçenek kalır. Kararsız kaldığınız oteller hakkında ise müşteri yorumlarını okuyabilirsiniz. En az eleştirilen, en çok puanı alan oteli belirlemek en doğrusu olacaktır.
Müşteri yorumlarını okuyun Kıyaslamaların ardından önünüzde birkaç seçenek kalır. Kararsız kaldığınız oteller hakkında ise müşteri yorumlarını okuyabilirsiniz. En az eleştirilen, en çok puanı alan oteli belirlemek en doğrusu olacaktır.
Fikirlerini alın
Doğru kararı verdiğinizi düşündüğünüz otel hakkında; tatile birlikte gideceğiniz kişilerin de fikrini alın.
Fikirlerini alın Doğru kararı verdiğinizi düşündüğünüz otel hakkında; tatile birlikte gideceğiniz kişilerin de fikrini alın.
Acele edin
Karar verdiğiniz otelde tatil yapmak istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Erken rezervasyon dönemi bitmeden önce paketinizi satın alın.
Acele edin Karar verdiğiniz otelde tatil yapmak istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Erken rezervasyon dönemi bitmeden önce paketinizi satın alın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >