Yedi maddede "Çukur'u neden bu kadar seviyoruz" sorusuna yanıt arıyoruz

çukur

Herkes yeni bir İçerde bulurum ümidiyle başladı ancak ortaya bambaşka bir efsane çıktı.

Geçen sezona damga vuran İçerde efsanesinin ardından aynı etkiyi kaybetmeden devam ettirmek isteyen kurnaz yapımcılarımız Çukur adlı projeyi "İçerde 2. versiyon" mottosuyla duyurdular.

İlk başlarda "ya bunun oyuncuları dışında İçerde ile hiçbir alakası yok" dense de, zamanla İçerde efsanesini de geçen bir iş oluverdi.

Ortaya çıkardığı fenomen karakterlerini de konuşmaya gerek yok zannediyoruz. 7 maddede "Çukur'u neden bu kadar seviyoruz" sorusuna yanıt arıyoruz

Derin devlet ve silah ticareti gibi konuların işlenmediği bir mafya hikayesi olması diziyi çeken ilk etken.

                                    Tam anlamıyla bir mahalle mafyası demek daha mümkün olacak. İktidar mücadeleleri ama bir yandan da yanlış ve kötü olan her şeye karşı çıkmak.
Derin devlet ve silah ticareti gibi konuların işlenmediği bir mafya hikayesi olması diziyi çeken ilk etken. Tam anlamıyla bir mahalle mafyası demek daha mümkün olacak. İktidar mücadeleleri ama bir yandan da yanlış ve kötü olan her şeye karşı çıkmak.
Hanım ağa figürünün Güney Doğu dizilerinin ötesine çıkması. Şalını omzuna atıp hizmetçilerine emir buyuran bir aşiret ağası hanım ağa örneği dışında bir hanım ağa karakteri.

                                    Evet, bizce de gayet ilgi çekici bir etken. Perihan Savaş'ın üstün oyunculuğunu konuşmaya gerek yok.
Hanım ağa figürünün Güney Doğu dizilerinin ötesine çıkması. Şalını omzuna atıp hizmetçilerine emir buyuran bir aşiret ağası hanım ağa örneği dışında bir hanım ağa karakteri. Evet, bizce de gayet ilgi çekici bir etken. Perihan Savaş'ın üstün oyunculuğunu konuşmaya gerek yok.
Halkın sevgilisi bir kabadayı. Herkesin dilinde muhakkak böyle benzer bir hikaye bulunur; mahalle kabadayısı meşhur bir baba figürü."Derdi kötülük değil, haklının ve mazlumun yanında olmak olan bir mafya babası!"

                                    Evet, biliyoruz aslında Kürt İdris karakterinden uyarlama. Gelini de Esra Erol evet. Ha! Unutmadan; "Çukur evimiz, İdris babamız!"
Halkın sevgilisi bir kabadayı. Herkesin dilinde muhakkak böyle benzer bir hikaye bulunur; mahalle kabadayısı meşhur bir baba figürü."Derdi kötülük değil, haklının ve mazlumun yanında olmak olan bir mafya babası!" Evet, biliyoruz aslında Kürt İdris karakterinden uyarlama. Gelini de Esra Erol evet. Ha! Unutmadan; "Çukur evimiz, İdris babamız!"
Tam da içimizden bir karakter Vartolu! Acının her sillesini yemiş ama yine de özünden, Anadolulu kimliğinden hiçbir şey kaybetmemiş.

                                    O meşhur "Beyefendi ile telefon görüşmesi" sahnesini elbette unutmuyoruz. Ama bize soracak olursanız en efsane sahnesi Mihriban sahnesiydi. "Kapat şu müziği Muhittin abi!" deyişindeki o ses titremesini kim unutabilir? Belki de bu sebepledir ki herkes, yaptıkları şeyleri bir yerde haklı buluyor.
Tam da içimizden bir karakter Vartolu! Acının her sillesini yemiş ama yine de özünden, Anadolulu kimliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. O meşhur "Beyefendi ile telefon görüşmesi" sahnesini elbette unutmuyoruz. Ama bize soracak olursanız en efsane sahnesi Mihriban sahnesiydi. "Kapat şu müziği Muhittin abi!" deyişindeki o ses titremesini kim unutabilir? Belki de bu sebepledir ki herkes, yaptıkları şeyleri bir yerde haklı buluyor.
Vartolu demişken cool kardeşi Yamaç'ı unutmak olmaz! İçerde efsanesinden devam eden isimlerden birisi olan Aras Bulut, Yamaç ile o diziye lazım olan asi ama yaşadığı hayata isyan eden karaktere çok ayrı bir renk katıyor.

                                    Abileri Vartolu ve Selim ile olan çekişmeleri ve akıl içli oyunları da ayrı bir hayranlık etkisi doğrusu. Babası olan nefreti, ne yaşarlarsa yaşasınlar yine de yaptıkları kötülüklere destek vermediği abileri ama her şeyden önce ailesi. Desteklese de, desteklemese de...
Vartolu demişken cool kardeşi Yamaç'ı unutmak olmaz! İçerde efsanesinden devam eden isimlerden birisi olan Aras Bulut, Yamaç ile o diziye lazım olan asi ama yaşadığı hayata isyan eden karaktere çok ayrı bir renk katıyor. Abileri Vartolu ve Selim ile olan çekişmeleri ve akıl içli oyunları da ayrı bir hayranlık etkisi doğrusu. Babası olan nefreti, ne yaşarlarsa yaşasınlar yine de yaptıkları kötülüklere destek vermediği abileri ama her şeyden önce ailesi. Desteklese de, desteklemese de...
Onu eklemesek bu analiz içeriği eksik ve yarım kalırdı. Her şeyi önceden görüp, hikayenin seyrini değiştiren karakter.

                                    - Hani seninle eskiden parkta oyunlar oynardık.+ Park yok, park yok! Park yoook!
Onu eklemesek bu analiz içeriği eksik ve yarım kalırdı. Her şeyi önceden görüp, hikayenin seyrini değiştiren karakter. - Hani seninle eskiden parkta oyunlar oynardık.+ Park yok, park yok! Park yoook!
Mahallesine sahip çıkma kültürü. Vücutlarındaki dövmeden, verdikleri söze kadar resmen bağlılık yemini etmiş gibiler. 

                                    Onlar için kıymetli ve değerli. Eminiz genel seyirci kitlesini etkileyen son etmen de budur.
Mahallesine sahip çıkma kültürü. Vücutlarındaki dövmeden, verdikleri söze kadar resmen bağlılık yemini etmiş gibiler. Onlar için kıymetli ve değerli. Eminiz genel seyirci kitlesini etkileyen son etmen de budur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >