Zayıflamak isteyen tembeller için öneriler

Yenen ağır yemekler, dört bir yanı kuşatan fast foodlar, yürüyen merdivenler, asansörler sanki her şey kilo almamız için varlar. Fazla kilolar günümüzde hepimizin ortak sorunu.

Bundan kurtulmak için yapılacak şeyler dikkat etmek ve spor yapmak. Ya spor yapmaya zamanımız yoksa ya da üşeniyorsak bunlar için. Hep kilolu mu kalacağız?

İşte tembeller için zayıflama önerileri:

Bol bol su için!
Su içmek vücudunuzdan toksinleri atmanızı kolaylaştırması ve organlarınızın en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olur. Metabolizmanızı düzenler, kilo verme hızınızı arttırır. 

 Ayrıca en önemli noktalardan biri ve en çok seveceğiniz sebep mideniz su ile dolduracağınızdan bir şeyler yemeyecek olmanız. 

 Günde 8 bardak su içmeniz sağlığınız için yeterli olan miktardır.
Bol bol su için! Su içmek vücudunuzdan toksinleri atmanızı kolaylaştırması ve organlarınızın en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olur. Metabolizmanızı düzenler, kilo verme hızınızı arttırır. Ayrıca en önemli noktalardan biri ve en çok seveceğiniz sebep mideniz su ile dolduracağınızdan bir şeyler yemeyecek olmanız. Günde 8 bardak su içmeniz sağlığınız için yeterli olan miktardır.
Daha çok uyuyun
Bir şaka değil gerçek! Günde 8-9 saat veya bünyenizin alışkın olduğundan bir iki saat fazla, uyursanız bu durum zayıflamanıza katkıda bulunacaktır. Çünkü uykudayken vücudunuz olabildiğince az enerji harcar, böylelikle uyandığınızda kalorili yiyeceklere daha az ihtiyaç duyarsınız. 

 Ayrıca uykusuzluğun vücudunuzdaki insülin hassaslığını, dolayısıyla iştahı arttırdığının bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Daha çok uyuyun Bir şaka değil gerçek! Günde 8-9 saat veya bünyenizin alışkın olduğundan bir iki saat fazla, uyursanız bu durum zayıflamanıza katkıda bulunacaktır. Çünkü uykudayken vücudunuz olabildiğince az enerji harcar, böylelikle uyandığınızda kalorili yiyeceklere daha az ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca uykusuzluğun vücudunuzdaki insülin hassaslığını, dolayısıyla iştahı arttırdığının bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin
Kahvaltı günün en önemli öğünü. Hatta kilo vermek için bile önemli. Çünkü kahvaltı, sabahları metabolizmanızı hızlandırır ve günün geri kalanında kalorileri daha hızlı yakabilmenizi sağlar.

 Ayrıca kahvaltıda meyve ve tahıllı ürünler yerseniz mideniz de yorulmamış olur.

 “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
 Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı
 Cemal SÜREYA”
Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin Kahvaltı günün en önemli öğünü. Hatta kilo vermek için bile önemli. Çünkü kahvaltı, sabahları metabolizmanızı hızlandırır ve günün geri kalanında kalorileri daha hızlı yakabilmenizi sağlar. Ayrıca kahvaltıda meyve ve tahıllı ürünler yerseniz mideniz de yorulmamış olur. “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı Cemal SÜREYA”
Sebze ve meyveleri tercih edin
Meyve ve sebzeler barındırdıkları lifler, meyve şekeri (fruktoz) ve su sayesinde üşengeç insanların zayıflamasındaki en önemli noktalardan. 

 Diyetisyenler zayıflamak amacıyla programlarının neredeyse tamamında meyve ve sebzenin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtmekte. 

 Ancak dondurulmuş meyveler ve sebzeler ne sağlığınız için, ne de zayıflama süreciniz için yararlı olmaz.
Sebze ve meyveleri tercih edin Meyve ve sebzeler barındırdıkları lifler, meyve şekeri (fruktoz) ve su sayesinde üşengeç insanların zayıflamasındaki en önemli noktalardan. Diyetisyenler zayıflamak amacıyla programlarının neredeyse tamamında meyve ve sebzenin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtmekte. Ancak dondurulmuş meyveler ve sebzeler ne sağlığınız için, ne de zayıflama süreciniz için yararlı olmaz.
Kahveye de şekeri sadece sabah kullanın
Kahve, şeker hatta pasta bile yiyebilirsiniz, ancak bunları yalnızca sabah yapabilirsiniz. Çünkü Şeker ve kafeini uyumadan önce tüketirseniz uyku kaliteniz azalır bu da iyi dinlenmeden uyanmanıza ve vücudunuzun enerji sağlaması için daha çok yiyecek ve içeceğe ihtiyaç duymasını sağlar. 

 Kaloriyi içeceklerden değil yiyeceklerden alın. Her hangi bir içecek ile aynı kalorideki bir tabak yemek midenizi daha çok dolduracak, sindirim sisteminizi daha uzun süre meşgul edecektir.
Kahveye de şekeri sadece sabah kullanın Kahve, şeker hatta pasta bile yiyebilirsiniz, ancak bunları yalnızca sabah yapabilirsiniz. Çünkü Şeker ve kafeini uyumadan önce tüketirseniz uyku kaliteniz azalır bu da iyi dinlenmeden uyanmanıza ve vücudunuzun enerji sağlaması için daha çok yiyecek ve içeceğe ihtiyaç duymasını sağlar. Kaloriyi içeceklerden değil yiyeceklerden alın. Her hangi bir içecek ile aynı kalorideki bir tabak yemek midenizi daha çok dolduracak, sindirim sisteminizi daha uzun süre meşgul edecektir.
Az ve sık sık yiyin 
Bir kerede çok fazla yemektense sık sık ve az yiyin. Bu sık sık yapılan atıştırmalar kan şekerinizi dengede tutar ve alışıldık öğünlerde aşırı iştahınızı keser. Ayrıca bu şekilde beslenme metabolizmanın yavaşlamasına engel olur. 

 Hızlı ve sık yemek mide ve bağırsaklarınızda her zaman sindirilecek bir şeyler bulunmasını sağlar. Bu da siz hiç çaba harcamadan vücudun egzersiz yapmasını sağlar.

 Ancak sık sık yemekten kastımız cips ve benzeri şeyleri yemek değil bunu unutmayın!
Az ve sık sık yiyin Bir kerede çok fazla yemektense sık sık ve az yiyin. Bu sık sık yapılan atıştırmalar kan şekerinizi dengede tutar ve alışıldık öğünlerde aşırı iştahınızı keser. Ayrıca bu şekilde beslenme metabolizmanın yavaşlamasına engel olur. Hızlı ve sık yemek mide ve bağırsaklarınızda her zaman sindirilecek bir şeyler bulunmasını sağlar. Bu da siz hiç çaba harcamadan vücudun egzersiz yapmasını sağlar. Ancak sık sık yemekten kastımız cips ve benzeri şeyleri yemek değil bunu unutmayın!
Beyin doyduğunu geç anlar: Yavaş yiyin! 
Yemekleri keyfini çıkartarak daha yavaş yiyin. Bu sizin doyduğunu anlamanızı sağlayacak ve gereğinden fazla yemeyi engellemiş olacaksınız. Çünkü beyin doyduğunu mideden daha sonra anlar, eğer siz çok hız yemek yerseniz beyniniz durumu anlayana kadar iş işten geçmiş olabilir. 

 Ayrıca yavaş ve keyifle yenilen yemek, önünüzdeki yemeğin lezzetini anlamanıza da yardımcı olacaktır.
Beyin doyduğunu geç anlar: Yavaş yiyin! Yemekleri keyfini çıkartarak daha yavaş yiyin. Bu sizin doyduğunu anlamanızı sağlayacak ve gereğinden fazla yemeyi engellemiş olacaksınız. Çünkü beyin doyduğunu mideden daha sonra anlar, eğer siz çok hız yemek yerseniz beyniniz durumu anlayana kadar iş işten geçmiş olabilir. Ayrıca yavaş ve keyifle yenilen yemek, önünüzdeki yemeğin lezzetini anlamanıza da yardımcı olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >