BBC 100 Women'dan biri olarak seçilen yazar ve mimar Marwa Al-Sabouni’den kısa bir kesit

 BBC 100 Women'dan biri olarak seçilen yazar ve mimar Marwa Al-Sabouni’den kısa bir kesit

Suriyeli mimar ve yazar Marwa Al-Sabouni'nin Building for Hope- Umut için İnşa Etmek isimli kitabından bir kesit:

“Birkaç küçük dükkan ve işyerini muhafaza eden sokaklar; işçi sınıfı ailelerin hala sahip olduğu ve içinde yaşadığı güzel ama mütevazı bahçeli ve temiz cepheli evler; belediye yetkilileri tarafından çürümeye terk edilmemiş topluluk parkları ve kütüphaneler; baskın olmadan veya başka bir şekilde gösteriş yapmadan yer kaplayan küçük ama güzel bir cami veya kilise; doğa ve zanaat sevgisiyle işletilen bir çiftlik keşfedebiliriz."

Mimarinin bir şehrin barışını korumada önemli bir rol oynadığını savunan Al-Sabouni, Architectural News dijital platformunun kurucularından. Al-Sabouni'nin ilk kitabı olan The Battle for Home, The Guardian tarafından 2016'nın en iyi mimari kitaplarından biri olarak seçiliyor. Mimar, 2019'da ise BBC 100 Women'dan biri olarak gösteriliyor.

Mimar Marwa Al-Sabouni ile 360 Serimizde gerçekleştirdiğimiz röportaj, yakında arkitekt.com'da..

@marwaalsabouni
__

An excerpt from Building for Hope by Marwa Al-Sabouni, a Syrian architect and writer:

"We may discover streets that retain a few small shops and businesses; houses with beautiful but modest gardens and neat facades that working-class families still own and reside in; community parks and libraries that are not left to decay by municipal authorities; a small but beautiful mosque or church that occupies space without dominating or otherwise displaying ostentatiousness; a farm dependently run with love for nature and craft."

Al-Sabouni is a co-founder of the digital platform Architectural News, arguing that architecture plays an important role in keeping the peace of a city. Al-Sabouni's first book, The Battle for Home, was named one of the best architecture books of 2016 by The Guardian. In 2019, the architect was named one of the BBC 100 Women.

The interview we conducted with architect Marwa Al-Sabouni in our 360 Series will soon be on arkitekt.com..

@marwaalsabouni