Black Ops 7 Betası ilk 24 saatte beklentilerin altında kaldı

Black Ops 7 Betası ilk 24 saatte beklentilerin altında kaldı

Call of Duty serisinin yeni halkası Black Ops 7, çıkışına haftalar kala düzenlenen kapalı beta süreciyle gündeme gelse de, ilk 24 saatlik oyuncu sayıları beklentilerin oldukça altında kaldı. SteamDB verilerine göre beta sürecinde yalnızca 74.698 oyuncuya ulaşan yapım, Call of Duty gibi büyük bir marka için düşük bir performans sergiledi. Üstelik bu rakamın yalnızca Black Ops 7 oyuncularını yansıtmadığı, Call of Duty hub üzerinden ölçülen genel sayı olduğu belirtiliyor.
2–5 Ekim tarihleri arasında ön sipariş verenlere ve Xbox Game Pass Ultimate abonelerine açılan erken erişim döneminde yoğun ilgi beklenirken, tablo hayal kırıklığı yarattı. Battlefield 6 betasının yakaladığı başarı sonrasında gözlerin çevrildiği Black Ops 7'nin bu sonuçları, serinin cazibesinin sorgulanmasına yol açtı.
Treyarch yöneticilerinden Yale Miller'ın kısa süre önce “franchise yorgunluğu” ihtimalini kabul etmesi de bu duruma işaret eden önemli bir açıklama olarak öne çıkıyor. Oyuncuların ilgisinin azalmasında, art arda çıkan Black Ops oyunlarının etkili olduğu düşünülüyor.
Activision ise eleştirileri azaltmak için bazı adımlar attı. Ön sipariş kostümlerinde düzenlemeler yapılırken, yeni oyunda “Carry Forward” sisteminin desteklenmeyeceği duyuruldu. Bu karar, önceki yapımlardan aktarılan içeriklerin Black Ops 7'de kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak alınan bu önlemler, oyuncu topluluğunda kayda değer bir etki yaratmış görünmüyor.
Black Ops 7, 14 Kasım'da piyasaya sürülecek. Açık beta sürecindeki katılım oranı, oyunun çıkış performansı açısından kritik bir gösterge olacak. Ancak ilk veriler, Call of Duty markasının popülaritesinin geçmiş yıllara kıyasla zayıfladığını ortaya koyuyor.