Kraliçe Elizabeth'in tabutunun üstünde neler var?

Kraliçe Elizabeth'in tabutunun üstünde neler var?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 70 yıllık saltanatının ardından hayata vedası sadece ülkesi ve Milletler Topluluğu için değil tüm dünya için bir devrin sonu anlamına geliyor.

Eşi görülmemiş yaşam yolculuğu boyunca, 2. Elizabeth sayısız zarif mücevherlerle süslendi. Ancak, defnedildiğinde İngiltere'nin eski hükümdarının sadece iki mücevheri ile birlikte gömülecek. 2. Elizabeth'in durumu, vücuduna sığabilecek kadar mücevher takarak gömülen Kraliçe Victoria'dan oldukça farklı. Kraliçe Victoria, her parmağında bir yüzük, bileklerine yığılmış bilezikler ve boynuna değerli kolyeler takılarak toprağa verildi.

Natural Diamond Council İletişim Başkanı Lisa Levinson, “Majesteleri, inanılmaz derece mütevazi bir kadındı. Galler'de yapılan alyansı ve sürekli taktığı bir çift inci küpesi ile gömülecek” dedi.

Güney Afrikalı aktivistler, Kraliçe'nin mücevherlerinin çalıntı olduğunu belirterek ülkeye geri dönmesini istedi. 1900'lü yılların başında Güney Afrika'dan çıkarılan en büyük taştan kesilen son derece değerli elmaslar ise şu anda Kraliçe'nin tabutunun yanındaki tacı ve asası içinde yer alıyor. İşte Kraliçe'nin tabutunun yanında sergilenen mücevherlerin hikayesi...

İmparatorluk Tacı

Yüzyıllar boyunca İngiliz kralları ve kraliçeleri tarafından toplanan on binlerce değerli taştan oluşan paha biçilmez bir koleksiyondan oluşuyor. Taç, 2 bin 868 elmas, 273 inci, 17 safir, 11 zümrüt ve beş yakut dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin taşla parıldıyor.1,06 kilogram ağırlığa sahip olan taç, saltanatı sırasında, 2. Elizabeth tarafından Parlamento açılışı sırasında her yıl giyildi.

Diğer taraftan İmparatorluk Tacı, Afrika'nın İkinci Yıldızı olarak adlandırılan 317 karat Cullinan II elmasını içeriyor. Şimdiye kadar bulunan en büyük elmastan kesilen elmas, Güney Afrika'da eski bir İngiliz kraliyet kolonisi olan Transvaal hükümeti tarafından 66. doğum gününde Edward VII'ye verildi. Taç, aynı zamanda kraliyet koleksiyonundaki en eski mücevheri olan bir safire de sahip. Aziz Edward (1003-1066) tarafından bir yüzüğe takıldığı belirtilen taş, tacın tepesindeki haçın ortasına yerleştirildi.

İmparatorluk Asası

Kraliçe Elizabeth'in tabutunun üzerinde yer alan diğer bir mücevheri ise asası. Afrika'nın Büyük Yıldızı veya Cullinan I olarak bilinen 500 karatlık elmas, 1905'te Güney Afrika'da çıkarıldı ve Güney Afrika'nın sömürge yetkilileri tarafından İngiliz kraliyet ailesine hediye edildi. Ardından Kraliçe'ye ait bir kraliyet asasına monte edildi.

Hükümdar Küresi

2. Elizabeth'in tabutunun üzerinde sergilenen diğer bir eşyası olan Hükümdar Küresi (The Sovereign's Orb) Hıristiyan dünyasında hükümdarın gücünü temsil ediyor. Üzerinde bir haç bulunan 27 cm genişliğindeki altın kürenin üzerindeki mücevherler yapıldığı yıl olan 1661'de var olduğuna inanılan 3 kıtayı temsil ediyor.

Hükümdar asası ve hükümdar küresi 1661'de 2. Charles için yapıldı.