Kralın sembolü belli oldu 👑

Kralın sembolü belli oldu 👑

Kral 3. Charles kraliyet sembolünü kamuoyuna açıklandı.

Sembol, birçok tasarımın arasından Kral Charles tarafından bizzat seçildi. Sembolde adının baş harfi C ve Latince Kral anlamına gelen Rex kelimesinin ilk harfi R bulunuyor. Charles, İngiltere tahtına geçen 3. Charles olduğu için sembolde roma rakamıyla 3 (III) sayısı yer alıyor. Sembolde kullanılan yuvarlak hatlı Tudor tacı genellikle krallar tarafından tercih ediliyor, kraliçeler ise St Edward'ın tacını kullanmayı tercih ediyor. Ayrıca sembolün İskoç tacını temsil eden versiyonu da bulunuyor.


Yeni kraliyet sembolü, selefi annesi Kraliçe II. Elizabeth tarafından kullanılandan çok farklı değil. Kraliçe için Latince kraliçe anlamına gelen Regina'nın ilk harfi, adının ilk harfi ve Elizabeth adını kullanan ikinci İngiliz hükümdarı olduğundan 2 (II) rakamı, ER II (E II R) olarak kullanılıyordu. Ancak, İskoçya versiyonunda II kullanılmadı çünkü İskoçya I. Elizabeth'i hükümdarları olarak tanımadı.

Yeni hükümdarın sembolü Kral 2. Elizabeth'in E II R sembolünün yerini alacak. Sembol ilk olarak bugün Buckingham Sarayı'nın posta odasında kullanılacak ve Kraliyet konutlarından yollanan mektuplarda yer alacak. Yas döneminin sona ermesiyle de tüm ülkede kamu binalarında kullanımına başlanacak.