Bu fotoğraf nasıl çekildi?

Bu fotoğraf nasıl çekildi?

"Satılık 4 Çocuk"
Fotoğraf ilk olarak 5 Ağustos 1948'de Valparaiso, Indiana'daki The Vidette-Messenger'da yayınlandı. Anneleri yüzünü fotoğrafçıdan gizlerken çocuklar poz vermiş ve biraz da şaşkın görünüyor. Amerika'da büyük bir ekonomik çöküşe neden olan 'Büyük Buhran'ın etkileri hala sürüyor.
Haberin metninde şöyle yazıyordu: "Chicago'da bir bahçedeki büyük 'Satılık' tabelası, evlerinden tahliye edilmekle karşı karşıya olan Bay ve Bayan Ray Chalifoux'nun trajik öyküsünü sessizce anlatıyor. Gidecek yerleri olmayan işsiz kömür kamyonu şoförü ve eşi dört çocuklarını satmaya karar verir. Bayan Lucille Chalifoux, çocukları merakla bakarken başını yukarıdaki kameradan çevirir. En üst basamakta 6 yaşındaki Lana ve 5 yaşındaki Rae, altta ise 4 yaşındaki Milton ve 2 yaşındaki Sue Ellen."
Aile üyeleri anneyi bu fotoğrafı çektirmek için para almakla suçladılar, bu da hikayenin bir parçası olabilir ama ne yazık ki anne çocuklarını satma konusunda son derece ciddiydi. İki yıl içinde fotoğraftaki tüm çocuklar ve o sırada karnında taşıdığı bebek farklı evlere satıldı.