Başka bir Dünya: Kepler-1649c

Başka bir Dünya: Kepler-1649c

15 Nisan 2020'de Dünya'ya olan benzerliği bakımından oldukça dikkat çeken bir gezegenin keşfi gerçekleştirildi.

Şu ana kadar keşfedilen gezegenler arasından Dünyaya en çok benzeyen bu gezegene Kepler-1649c ismi verildi. Yaşamın mümkün olup olmadığı hakkında pek çok insan tarafından merak edilen bu gezegen ile ilgili çalışmalar ise tüm hızıyla devam etmekte.

NASA, Kepler Uzay Teleskopu ile uzun yıllar boyunca önemli keşiflere imza atmıştır. Bunlar arasında özellikle; Mars incelemeleri, uzay endüstrisi araştırmaları, Dünya ile ilgili çalışmalar ve yeni gezegenlerin keşfi sıralanabilir. 15 Nisan 2020 tarihinde keşfedilen Kepler-1649c gezegeni de...

📌Dünyadan 300 ışık yılı uzaklıkta yer alan Kepler-1649c gezegeni, Cygnus takım yıldızında keşfedildi. Dünya ile aralarında bulunan benzerlik ise sahip olduğu sıcaklık ve boyut niteliklerinden dolayıdır.

📌Dünyadan yaklaşık olarak 1.06 kat büyük olan Kepler-1649c gezegeni Dünya'nın sahip olduğu ortalama sıcaklığa da oldukça yakındır.

📌En dikkat çeken özelliği ise suyu yeryüzünde sıvı halde bulabilmenin mümkün olmasıdır. Bu durum da Kepler-1649c gezegeninde olası yaşam ihtimalini doğrular bir nitelik taşımakta.

📌Gezegenin kayalık bir yüzeye sahip olduğu da düşünülmekte.

‼️ Alttaki görsel bir sanatçının izlenimidir.