Saniyede 1,8 Petabit hızında Internet

Saniyede 1,8 Petabit hızında Internet

  • Danimarka Teknik Üniversitesi ve İsveç'teki Chalmers Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılardan oluşan ekip, bir ışık demetini 8.000'den fazla farklı renk frekansına bölmek için fotonik bir çip kullanan bir sistem tasarladı. Her renk izole edildi ve veri taşımak için ayrı bir ortam olarak kullanıldı.
  • Bahsettiğimiz çipin özelliği, fiber optik iletişim için ideal özelliklere sahip bir frekans tarağı üretmesi. Bu frekans tarağı yüksek optik güce sahip ve gelişmiş optik iletişim için ilginç olan spektral bölge içinde, geniş bir bant genişliğini kapsıyor. ve ekliyor. Hatta bazı karakteristik parametreler tasarımla değil tesadüfen elde edildi. Ancak, ekibimin çabalarıyla, artık süreci tersine çevirebiliyor ve telekomünikasyondaki hedef uygulamalar için yüksek tekrar edilebilirliğe sahip mikro petekler elde edilebiliyor.
  • Araştırmacıların “frekans tarağı” adını verdiği teknoloji, testlerde saniyede 1,8 petabit gibi etkileyici bir hıza ulaştı. Bir petabit, bir milyon gigabit veya 125.000 gigabayta eşit. Yani yapılan deney 1.800.000.000 Mbps'lik etkin bir veri aktarım hızına ulaştı.