Togg'un dijital kokpitinde neler var?

Togg'un dijital kokpitinde neler var?

Bugün fiyatı belirlenmesi beklenen Togg otomobillerin dijital kokpitlerine bir göz atalım. Togg ile Qualcomm arasında kurulan ortaklık ile 'Snapdragon Dijital Kokpit Platformları' Togg otomobillerde kullanılıyor. Qualcomm tarafından geliştirilen bu dijital kokpitler; gelişmiş grafikler, multimedya, yapay zekâ özellikleri ve yolcu ve sürücünün kullanımına göre sürekli evrilen adaptif kokpit sistemi sunuyor.

Platformlar sayesinde araç içinde bulunan tüm ekranlar artırılmış gerçeklik göstergelerini ve yüksek çözünürlüklü medya oynatmayı mümkün kılıyor. Ayrıca araçların navigasyonu, çok frekanslı küresel navigasyon sistemi (GNSS) desteği sayesinde bulunduğunuz şeride kadar yüksek doğrulukta çalışıyor.

Platform ile sunulan yapay zekâ kabiliyetlerinden bazıları ise araç içi sanal asistan, doğal ses kontrolü, dil algılama ve adaptif insan-makine arayüzü. 5G bağlantı desteğinin yanı sıra hücresel bağlantı ile araçların her şeye bağlanmasını sağlayan C-V2X, daha yüksek hızlı ve az gecikmeli bağlantıları mümkün kılan Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 bağlantılarına da destek sunuyor.