2023'te dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri 📢

2023'te dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri 📢

As bayrakları as as as as! 🇹🇷🥳 İstanbul 2023 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen kenti oldu! Antalya da 4. sırada yer alarak göğsümüzü kabarttı 😌

İstanbul, 2023 yılında dünya çapında bir başarıya imza atarak, Euromonitor International tarafından dünyanın en çok ziyaret edilen kenti olarak gösterildi. Büyüleyici şehir, Londra ve Dubai gibi küresel turizm devlerini geride bırakarak zirveye yerleşti. Geçen yıl 20 milyonu aşkın turistin ağırlanması, önceki yıla kıyasla %26'lık bir artışı işaret ediyor ve İstanbul'un turizmdeki çekiciliğinin altını çiziyor.

Londra, 18 milyon uluslararası ziyaretçi ile ikinci sırayı alırken, bir önceki yıla göre %17'lik bir artış yaşadı. Dubai ise hem en çok ziyaret edilen üçüncü destinasyon oldu hem de Tripadvisor sıralamasında dünyanın en iyi tatil yeri seçilerek turizmdeki iddiasını kanıtladı.

Antalya, dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü kenti olarak dikkat çekerken, yaklaşan olimpiyatlarla birlikte turizmde hareketli bir yıl beklenen Paris, beşinci sırada yer aldı.