23 Nisan'da çocuklarla gidilebilecek 5 nokta ✨

23 Nisan'da çocuklarla gidilebilecek 5 nokta ✨

Skyroad olarak Türkiye'nin en değerli hazinesi olan çocukların bayramını kutluyoruz!
Sevgi, umut ve neşe dolu bir gün olsun.

Tarih, sanat ve kültür üzerine ilgi duyan minikler için İstanbul'da 23 Nisan'da ziyaret edilebilecek müzelerden birkaçını listeledik.

📍 İstanbul Oyuncak Müzesi,
Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2005 yılında Sunay Akın tarafından kuruldu. 19. ve 20. yüzyıla ait birçok oyuncak bulunan müzede ahşap oyuncaklar, bebekler, tarihi oyun setleri, model arabalar, trenler, mutfak oyuncakları gibi çeşitli oyuncaklar yer almakta.

📍 Kidzania,
Çocuklara yetişkin dünyasını deneyimleme imkanı sunan bir mini şehir olarak tasarlanan KidZania'da çocuklar gerçek bir şehir ortamında rol yapma ve farklı meslekleri deneme fırsatı bulurlar. Doktor, itfaiyeci, polis, pilot, şef, gazeteci gibi farklı rolleri deneyimleyebilirler.

📍 Sea Life,
Sea Life Akvaryum çeşitli deniz hayvanlarına ev sahipliği yapıyor. Rengarenk balıklar, deniz kaplumbağaları, vatozlar, denizatları, yengeçler, denizanası ve mercanlar gibi birçok tür bulunuyor.

📍 Miniatürk,
Türkiye'nin en ünlü mimari eserlerini ve dünyanın çeşitli bölgelerinden ikonik yapıların minyatür modellerini sergileyen açık hava bir müzesi, ziyaretçilerine hem Türkiye'nin hem de dünyanın farklı bölgelerinden geleneksel mimariyi ve kültürel mirası keşfetme fırsatı sunuyor.

📍 İllüzyon Müzesi,
İstanbul'un hem Asya hem Avrupa yakasında bulunan müze, her yaştan insanın ilgisini çekiyor. sonsuzluk odasından hologramlara, fotoğraf illüzyonlarından ames odasına kadar ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.