4 Stephen King filmi 🎬

4 Stephen King filmi 🎬

Herkese yine yeniden merhabaaa! Yoğun bir haftanın ardından siz de bizim gibi kitap okumaktansa film izleyerek yorgunluğunuzu atanlardansanız harika film önerileriyle geldik. Gelin bu hafta yorgunluğumuzu atarken bir yazarın filme dönüştürülen eserlerini inceleyerek geçirelim. İşte bu haftaki konuğumuz doğaüstü, gerilim ve polisiye türündeki romanlarıyla tanıdığımız Stephen King! Sorularınızı not almak için kalem kağıtlarınızı hazırlayın çünkü Stephen King'e ait bu beş filmi izledikten sonra eminiz sizin de bizim gibi aklınızda çok fazla soru olacak. Başlıyoruz!

🎞 Yeşil Yol/Yeşil Yol
Tartışmasız şekilde sinema tarihinin en önemli eserlerinden birisi olan Yeşil Yol, bir hapishane mahkumu olan John Coffey'nin, işlemediği bir suçtan ötürü idam cezasına çarptırılışını anlatıyor.. Dev görüntüsünün ardında çok hassas bir kişiliğe sahip olan John Coffey, bazı doğaüstü güçlere de sahip. Film, John'un hapishane görevlisi Paul Edgecomb ile dostluk ilişkisini anlatıyor.
Sinema tarihinin en sevilen filmlerinden birisi olan Yeşil Yol'un IMDb puanı 8,6/10

🎞 Gizemli Yabancı/Atlantis'teki Kalpler
Orta yaşlarındaki bir fotoğrafçı olan Bobby, çocukluk arkadaşının ölümüyle büyük bir sarsıntı yaşar ve çocukluğunu, özellikle 11. yaşını geçirdiği kasabasına geri döner. Bobby çocukluk arkadaşlarıyla yeniden samimi olurken evlerinin bir odasını kiralayan yaşlı Ted ile de farklı bir bağ kurar. Babasını erken yaşta kaybeden ve otoriter bir anneye sahip olan Bobby, Ted ile hem bu boşluğu dolduracak hem de Ted'in sahip olduğu kirli geçmişi ve psişikgüçleriyle kafası karışacak. Tüm bu olanların yanı sıra Bobby de psişik güçler edindiğinin farkındadır.

🎞 Kedi Gözü/Night Shift
Film tahmin edebileceğimiz gibi bir kedinin gözünden olan biteni sunuyor bize . Bir sokak kedisini sahiplenen sorunlu ailelere tanıklık ettiğimiz filmde kedi, ailenin hikayesi bitmeden yeni sahibine kaçmayı başarıyor.

🎞 Gizli Pencere/Gizli Pencere
Sevilen oyuncu Johnny Depp'i Morty karakterinde göreceğimiz bu film gece izlenmemesi gereken gerilim dolu filmlerden biri aslında. Eşinden beklenmedik bir şekilde ayrılan Morty, göl kenarındaki evine bir süreliğine kafasını toplamak için gelir. Gölün kenarında tanıştığı Shooter isimli yabancı Morty'i hikayesini çalmakla suçlar. Morty en başta psikolojik sorunları olan Shooter'ı ciddiye almasa da bir süre sonra tehditler, cinayetlere dönüşür ve Morty bir dedektif tutar. Morty tüm edindiği ilişkiler sonucunda ise yalnızca bir ders çıkarır: Hiç kimseye güvenmemesi gerektiği.