5 gecede daha iyi bir uyku düzeni 💤

5 gecede daha iyi bir uyku düzeni 💤

Ramazan ayıyla birlikte sizin de uykunuzda düzensizlikler oldu mu? Eğer cevabınız evetse hadi birlikte uykumuzu düzene sokmayı deneyelim!

Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan uykusuzluğa yaşadığımız hayatın stresli oluşu, yoğun olmamız, psikolojik sebepler, fiziksel rahatsızlıklarımız gibi birçok etken sebep olabiliyor. Bu durum ise gün içinde enerjimizi düşürüp verimsizliğe neden olup, konsantrasyonumuzu azaltabiliyor. Düzensiz uykunun uzun sürmesi ise vücut sistemimizin verimsiz çalışmasına, kalıcı bir yorgunluk haline, stresli ve mutsuz hissetmemize sebep oluyor.

Tam tersi olarak düzenli uyku ise bize canlılık kattığı için güne enerjik başlayıp verimliliğimizin artmasını sağlıyor. Merkezi sinir sistemimizin yenilenip yorgunluk ve stres gibi sorunlarla savaşmamızı kolaylaştıran düzenli uyku, konsantrasyon ve odaklanma becerilerimizi de artırıyor. Ayrıca düzenli uyku uyumak bağışıklık sistemimizin güçlenmesine, vücudumuzun toksinlerden arınmasına, sağlıklı bir hayata adım atmamıza yardımcı oluyor. Son olarak sağlıklı bir yaşam için 7-9 saat arasında bir uykuya ihtiyacımız olduğunu unutmayalım 🙌🏼