90’lar çizgi filmleri 😍🎬

90’lar çizgi filmleri 😍🎬

90'larda çocuk olanlar elini kaldırsın da sayımızı bileliim! Siz de bizim gibi eski günleri özleyenlerdenseniz sizi geçmişe götürecek bir içerikle karşınızdayız. Gelin birlikte 90'ların unutulmaz birkaç çizgi filmini yad edelim ve kısa bir süreliğine de olsa tekrar o günlere ışınlanalım!

🎞 Richie Rich
Her ne kadar 1954 yapımlı bir çizgi film olsa da 90'larda en parlak dönemini yaşadı desek yanılmış sayılmayız. Dünyanın en zengin çocuğu olan Richie'nin eğlenceli hikayesini izlediğimiz çizgi filme eminiz küçükken birçoğumuz özenmiştir.

🎞 Tenten
Baş kahramanımız gazeteci ve gezgin Tenten'in maceralarını izlediğimiz bu yapıt en başta Avrupa'da çizgi film olarak yayınlanmış ve çok beğenilmiş. Kahramanımızın köpeği Milu, kaptan Haddock ve rengarenk karakterler bir neslin en yakın arkadaşı olmuş.

🎞 Çakmaktaş Ailesi
Taş devrinde yaşayan çakmaktaş ailesini bu listeye eklemezsek olmaz dedik ve gönlümüze taht kuran Fred, Barney ve Wilma'yı anmadan listeyi bitirmek istemedik.

🎞 Jetgiller
Jetgiller için bir neslin ilk bilim-kurgu deneyimi desek abartmış olmayız. Robotlar, hologramlar, uzaylılar derken 90'larda bu çizgi filmi izleyenler olarak 2020 yılında böyle bir dünyada yaşayacağımıza inanan bir tek biz değiliz değil mi?

🎞 Redkit
Vee son olarak işte gönlümüze taht kuran yakışıklı mı yakışıklı kovboyumuz Red Kit! Atı Düldül'ü, daltonları ve o havalı duruşu hatırlamayan var mı?