96. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu 🏆

96. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu 🏆

Son yıllarda izlediğin en iyi film neydi?

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak anılan, Bu yıl 96'ncısı düzenlenen Oscar Ödülleri, Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

13 dalda Oscar'a aday Oppenheimer, en iyi film dahil 7 ödül aldı. Christopher Nolan, En İyi Yönetmen ödülünü alırken, Cillian Murphy de En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. "Poor Things" filmindeki performansıyla Emma Stone, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca film, En İyi Makyaj ve Saç Tarzı, En İyi Kostüm ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında da ödülleri topladı.

"Oppenheimer"dan Robert Downey Jr. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, "The Holdovers"dan Da'Vine Joy Randolph ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. En İyi Özgün Şarkı ödülü, "What Was I Made For?" şarkısıyla Billie Eilish ve Finneas O'Connell'a gitti.

En İyi Yabancı Dilde Film ödülünü "The Zone of Interest" alırken, En İyi Film Müziği ödülü "Oppenheimer" ile Ludwig Göransson'ın oldu. "Godzilla", En İyi Görsel Efekt, Jennifer Lame ise "Oppenheimer" ile En İyi Kurgu ödülünü kazanarak dikkat çekti. En İyi Kısa Film ödülü Wes Anderson'ın "The Wonderful Story of Henry Sugar" filmine gitti.

"Zone of Interest" En İyi Ses, "20 Days in Mariupol" ise En İyi Belgesel ödülünü aldı. En İyi Kısa Belgesel "Last Repair Shop", En İyi Kısa Animasyon "War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko" oldu. "The Boy and the Heron" En İyi Animasyon, "American Fiction" En İyi Uyarlama Senaryo, "Anatomy of a Fall" ise En İyi Özgün Senaryo ödüllerini kazandı.