Adana’nın Boğazı: Dilberler Sekisi🙌

Adana’nın Boğazı: Dilberler Sekisi🙌

Adanalı hemşerilerimize müjde! Güneşe ateş etmeye son! Yazın bu aşırı sıcağından bunaldınız mı? İşte Adana'nın merkezinde gidip serinleyebileceğiniz harika bir seçenek: Burası Dilberler Sekisi.
Adana'nın tüm güzelliğiyle görülmeye değer cennet köşelerinden biri olan Dilberler Sekisi; Seyhan nehrini izleyebileceğiniz, kentin içinde ama kentten sıkıldığınızda gidip nefes alıp biraz dinginliğe ulaşabileceğiniz, doğayla baş başa zaman geçirmeniz için imkan sağlayan harika bir yer.

Dilberler Sekisi, uzun yıllar önce Adana'nın soylu ve zengin ailelerinin konakladığı, Adana'nın bunaltan o yaz sıcaklarından biraz olsun kaçmak isteyenlerin ferahlatan bağ evleri ile çevriliymiş. Hatta günümüzde hala bazı ahşaptan yapılma, bahçeli konaklardan birkaçına orada rastlayabilirsiniz. Bu konaklarda zamanında güzel Ermeni kızlarının sazlar çalıp, şarkılar söyleyip, danslar ettikleri ve bundan dolayı da o dönemin delikanlıları tarafından bu bölgeye alımlı, hoş kadın anlamına gelen 'dilber' kelimesi ile Dilberler Sekisi isminin verildiği söyleniyor. O zamanın Adana sosyetesinin gezdiği, gençlerin yürüyüşler yaparak sohbet kurduğu bu bölge günümüzde herkesçe sevilip ziyaret edilmeye devam ediyor.

Fotoğraf için @seymen.b'ye teşekkürler!