Ankara'da müze kartla gezilecek yerler 🖼

Ankara'da müze kartla gezilecek yerler 🖼

Bizden en çok istenen içeriklerden biriyle geldik! Ankara'da Müze Kart ile gezilecek 5 yer 🙌

📍Ankara Resim ve Heykel Müzesi
1927-1930 yılları arasında “Türk Ocakları Genel Merkezi" olarak inşa edilen Ankara Resim ve Heykel Müzesi binası, I. Ulusal Mimarlık Dönemi'nin en görkemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 1975 yılında, resim ve heykel müzesi olarak kullanılmak üzere Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen bina, Arif Hikmet Koyunoğlu'nun nezaretinde Mimar Abdurrahman Hancı'nın projesiyle aslına ve yeni amacına uygun bir şekilde restore ettirilmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi, neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt tarihi binası ve barındırdığı eserleriyle milli bir hazine niteliğinde.

📍Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan ve 19 Nisan 1997 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde 68 müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Anadolu arkeolojisi, Paleolitik Çağ'dan başlayarak Osmanlı Dönemi'ne kadar, bu tarihi mekanlarda kronolojik bir sırayla sergileniyor.

📍Gordion Müze ve Örenyeri
1963 yılında kurulan ve 2000 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi yarışmasında finale kalarak uluslararası alanda da tanınır hale gelen Gordion Müzesi, Türkiye'nin önemli müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Müze, 1990'lı yıllarda eklenen depoları, laboratuvarı, görüntü ve bilgilendirme salonu, açık ve kapalı teşhiri ile dikkat çekiyor. Müze, başta Gordion kazılarından elde edilen eserler olmak üzere, Polatlı ilçesi civarından derlenen eserleri kronolojik olarak sergiliyor.

📍Cumhuriyet Müzesi
1923 yılında Mimar Vedat Tek tarafından tasarlanan ve bodrum üzerine iki kat olarak kesme taştan inşa edilen yapı, 30 Ekim 1981 tarihinde müze olarak ziyarete açılmış. Müzenin giriş katında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk üç cumhurbaşkanına ait kişisel eşyalar ile cumhuriyetin ilk döneminde gerçekleştirilen ekonomi ve sanayi alanındaki kalkınma hamleleri, vitrinlerde sergilenen çeşitli objelerle anlatıyor.

📍Etnografya Müzesi
Cumhuriyet Dönemi'nin önemli mimarlarından Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından tasarlanan ve Türkiye'de müze binası olarak yapılan ilk yapılan Etnografya Müzesi;Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen geleneksel kıyafetler, el sanatları ürünleri, takılar, silahlar, halılar ve diğer etnografik eserleri bünyesinde barındırıyor.