Çin herdemyeşili bakım rehberi 🙌🏻

Çin herdemyeşili bakım rehberi 🙌🏻

Asya'da yüzyıllardır süs bitkisi olarak yetiştirilen Çin herdemyeşiliyle geldik!

Asya ve Yeni Gine'nin nemli ormanlarından gelen bu bitkiler, az ışıkta bile kolayca büyüyebilir ve doğru bakımla yıllarca canlı kalabilirler.

Bu bitkilerin çeşitli türleri vardır; bazıları koyu yeşil yaprakları üzerine gümüş veya açık yeşil desenlere sahipken (örneğin Aglaonema Silver Queen), bazıları ise pembe gövdeleri, damarları ve yaprak kenarlarıyla (örneğin Aglaonema Crete) göz kamaştırır. Hatta bazı çeşitlerin yaprakları neredeyse tamamen pembe, mercan veya kırmızıdır (Aglaonema Red Star gibi). Yavaş büyümesine rağmen, bazıları 90cm'ye kadar boy ve genişliğe ulaşabilir, ancak daha küçük alanlar için kompakt türler de mevcuttur.

Çin herdemyeşili, iki ila üç yılda bir, kökler saksının drenaj deliklerinden çıkmaya başladığında, sadece biraz daha büyük bir saksıya aktarılması gereken nispeten yavaş büyüyen bitkilerdir. Aşırı su tutma riskini azaltmak için, çok daha büyük bir saksıya geçmekten kaçınmak gerekir.

Çin Yaprakları, eğer yutulursa zehirli olabileceğinden, çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlerde tutulmalıdır. Bakımı sırasında eldiven kullanmak ve işlem bittikten sonra ellerinizi yıkamak iyi bir pratik olabilir.