Dünyada benzeri olmayan Meke Krater Gölü 📍

Dünyada benzeri olmayan Meke Krater Gölü 📍

Konya'da, Karapınar-Ereğli yolunun 7. kilometre sapak noktasından 2 kilometre içeride yer alan bu eşsiz doğa harikası, dünyada benzerine rastlanmayan bir görünüme sahip.

4-5 milyon yıl önce volkanik patlama sonucu oluşan bu krater, yaklaşık 9000 yıl önce de sönmüş bir volkan kraterinin gaz patlaması sonucu suyla dolmasıyla ortaya çıkmış ve ortasında adacıklar oluşmuş.

Adını çevresinde yaşayan meke kuşlarından alan, 12 metre derinliğindeki Meke Krater Gölü, büyüleyici görünümü, jeolojik yapısı ve çevresinde yaşayan kuşları ile adeta bir tabiat harikası olarak biliniyor.

Göçmen kuşların Türkiye üzerindeki mola durağı olan bu göl, kuş bakışı bakıldığında çevresi masmavi suyla çevrili siyah bir nokta gibi görünüyor. Bu eşsiz görüntüsüyle de "Dünyanın Nazar Boncuğu" lakabını almış durumda.

Yaz aylarında sularının azalmasıyla birlikte mikroorganizmaların etkisiyle kırmızıya bürünen Meke Krater Gölü, her mevsimde ayrı bir güzellik sunuyor. Doğal görsel şöleniyle fotoğraf tutkunları ve gezginler için kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak öne çıkıyor.

Bu göl, doğanın bize sunduğu eşsiz güzelliklerden yalnızca bir tanesi olarak, herkesi kendine hayran bırakıyor!

Harika fotoğraf için @umiterdem' e teşekkürler. ❤️