Eleştiriyle baş etmenin 5 yolu 🙌

Eleştiriyle baş etmenin 5 yolu 🙌

Eleştiriden korkuyor olmanın size neler kaybettireceğini bilseydiniz bu 5 yolu hayatınıza adapte etmek isteyebilirdiniz.

📌 Her şeyin bir sonu var
Öncelikle eleştiriden çekindiğiniz için bir şey yapmaktan vazgeçiyorsanız; vazgeçmeyin. Çünkü eleştirilecek olsanız bile insanlar bunu çabuk unutacaklar ve kendilerine eleştirecek yeni bir şey bulmuş olacaklar bile. Bu yüzden bir süre sonra ne yaptığınızla ilgilenmeyecek insanlar için dilediğinizi yapmaktan çekinmeyin.

📌 Yargılanmak önlenemez
Her ne olursa olsun mutlaka yargılayan insanlar olacak. Ve bir başkasının düşüncesini değiştirmeye çalışsak da muhtemelen bizim için anlamsız bir çabadan ibaret kalacak. O yüzden kimin sizin için ne düşündüğüyle ilgilenmek zaman kaybından başka bir şey olmayacak.

📌 Bırak eleştirsinler
Başkalarının ne düşündüğüyle ilgilenmemenin ötesinde eleştirilmeye açık olun. Çünkü bu sizi her anlamda daha özgür kılacak. Söyleyeceklerinizden, yapacaklarınızdan geri durmayın. Bırakın eleştirsinler. Siz bunu lehinize çevirebilirsiniz.

📌 Kendine acımasız olma
Siz kendinizi ne kadar çok yargılarsanız çevreniz de bundan güç alarak sizi daha rahat eleştirebileceğini düşünecek. Oysa kendinize karşı daha toleranslı olmayı denerseniz diğerlerinin de aynı anlayışa sahip olmaya başladığını fark edebilirsiniz.

📌 Kendinden emin ol
Her insanın sahip olduğu beceriler, yetenekler farklılık gösterebiliyor. Bu yüzden kendimizi tanıyıp iyi yapabildiğimiz şeyler üzerinde çalışırsak ve zayıf yönümüzü kendimiz fark edip onunla barışabilirsek gelebilecek eleştiriler bizi gafil avlayamaz ve eleştirileri rahatlıkla karşılayabiliriz.