En iyi film kategorisinde Oscar ödülü alan filmler 🎞

En iyi film kategorisinde Oscar ödülü alan filmler 🎞

Havalar yavaş yavaş soğuyor. Bu mevsim geçişi günlerini evde geçirip film günü yapmak isteyenler için yeni film önerileriyle karşınızdayız. İşte son yılların çok beğenilen ve En İyi Film Oscar'ı ödülüne sahip filmler.

🎬 12 Yıllık Esaret | IMDb: 8,1/10
1800'lü yıllarda New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Hayatından oldukça memnun olan Solomon bir gün müzik işi için iki adam ile birlikte Washington'a gitmek için yola koyulur. Solomon'un Washington için çıktığı yolculuk, bir köle pazarında son bulur.

🎬 Zoraki Kral | IMDb: 8,0/10
Bir dönem filmi olan Zoraki Kral, gösterime girdiği yıl Oscar'da toplam 12 dalda adaydı.
Tahta çıkmaya hazırlanan yeni kralın önünde önemli bir engel bulunuyor. Bu engeli yenmesi ve tahta çıkması için yardımcı olan Avusturalyalı terapist Lionel Logue ile kralın arasındaki ilişkiyi anlatan film sizi çekildiği dönemin içine sürükleyecek.

🎬 Nomadland | IMDb:7.8/10
60'lı yaşlarındaki Fern, hem eşini kaybetmenin acısı, hem de şehirdeki ekonomik buhran sebebiyle şehirde daha fazla durmak istemez. Fern, minibüsünü bir karavana çevirir ve modern göçebe hayatı yaşamaya başlar. Filmde Fern'in yolculuğunun yanı sıra yolda tanıştığı insanlarla kurduğu manevi bağı da görmek mümkün.

🎬 Ay Işığı | IMDb: 7,4/10
Özellikle insan ilişkilerine ışık tutan filmde başrol Chiron, siyahi bir genç olarak Miami'nin kenar mahallelerinden birinde sürdürdüğü var olma çabasını anlatıyor.Chiron'un hayatının üç evresini konu alan film aynı zamanda insan ilişkilerini de konu alıyor.

🎬 Suyun Sesi | IMDb: 7.3/10
Sessiz ve rutin bir hayata sahip olan Elisa, gizli ve yüksek korunaklı bir laboratuvarda temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Elisa'nın hayatı, deneyde kullanılan bir canlı ile iletişim kurmaya başlamasıyla birdenbire değişir.