En iyi işiten 5 hayvan 🐬

En iyi işiten 5 hayvan 🐬

İnsan kulağı mükemmel bir işitme organı olsa da duyabileceği desibel aralığı bazı hayvanlara nazaran daha düşük. Hayatta kalma mücadelesi içinde av olmamak adına işitme yeteneklerini oldukça ileri seviyeye taşıyan bazı hayvanlar biz insanların duyamayacağı sesleri bile duyabiliyorlar. Merak edenlerimiz için en iyi işiten 5 hayvanı araştırdık.

🐬 Yunus: Çok iyi görmeleriyle bilinen yunus balıkları aynı zamanda çok iyi işiten de bir balık türü. Çevresindeki sesleri çok iyi şekilde duyar ve sınıflandırırlar. Bu durum yunusların avlanmalarını ve hayatta kalmalarını kolaylaştırıyor.

🐘 Fil: Eğer kovalayan olmadığı halde kaçan bir fil gördüyseniz yaklaşmakta olan bir fırtına olabilir. Çünkü filler insan kulağının işitebildiğinden 20 kat daha kalın sesleri duyabilme yeteneği sayesinde yaklaşan gök gürültüsünü işitebiliyorlar.

🦇 Yarasa: Memeli hayvanlar aleminde avını tespit etmede bir numara olan yarasalar, yaydıkları ultrasonik seslerin bir objeye çarpıp kendilerine geri ulaşma süresine bağlı avının yerini tespit ediyorlar. Bu yetenekleri sayesinde avlarının onlardan kaçmaları oldukça güç.

🦉 Baykuş: Kulak delikleri insan kulağına göre daha yukarıda olan baykuşlar, daha çeşitli sesleri işitebilme yeteneğine sahipler. Çok iyi işitmelerinin yanı sıra sese olan tepkileri de çok hızlı seviyede.

🦋 Petek Güvesi: Bizler sadece 20 kHz'e kadar olan sesleri işitebiliyorken mum kurdu olarak da bilinen bu hayvanlar 300 kHz'e kadar frekansları duyabiliyorlar. Bu durum da onların ne kadar iyi işittiklerini gösteriyor.