En sessiz 5 hayvan 🐇

En sessiz 5 hayvan 🐇

Çıktığı noktadan ulaştığı noktalara dalgalar halinde yayılan ses, maddelerin titreşimi ile oluşan bir enerji türü. Canlı-cansız her şeyden ses çıkarabilirken bunu işitmek için sağlıklı işitme organlarına ihtiyaç var. Günlük hayatta işitme problemi yaşamayanlarımızın maruz kaldığı farklı birçok ses mevcut. Bunlardan bazıları da hayvan sesleri. Vapur beklerken martıları dinliyor, yanımızdan geçen bir kedinin miyavlamasını duyuyor, önünden geçtiğimiz evin bahçesinden bize doğru havlayan o köpeği fazla gürültücü bulabiliyoruz. Şahit olduğumuz bu sesler yüzünden hayvanların hepsini gürültücü sananlarımız için ses telleri veya ağızları aracılığıyla iletişim kurmayan en sessiz 5 hayvan türü:

📌 Denizanası
Beyni olmayan canlılar listesinde bulunan denizanaları sadece yüzüp beslenirler ve iletişim kurmazlar. Üremek için bile bir eşe ihtiyaçları olmayan bu şaşırtıcı hayvanlar en sessiz hayvanlardan biri.

🐛 Solucan
İletişim kurmak için ses kullanmayan solucanlar genellikle dokunma ve tat yolları ile iletişim sağlıyorlar. Yaşamlarının çoğunu yer altında geçiren bu sürüngen türü sessiz hayvanlardan biri.

🐰 Tavşan
Ses tellerine sahip olmayan tavşanların tamamen sessiz olduklarını düşünmek doğru değil. Tehlikede hissettikleri zaman tıslama sesleri çıkarabiliyorlar. Yemek yerken çıkan sesler dışında tavşanlar genelde sessizce kendi hallerinde gezerler.

🦒 Zürafa
Dünyanın en uzun hayvanı olan zürafalar insan kulağının işitemeyeceği infrasesler ile kendi aralarında iletişim kurmaları dışında dünyanın en sessiz hayvanlarından biri.

🐌 Salyangoz
Eğer bir salyangoz kabuğuna çekilmiyor veya beslenmiyorsa o an ondan bir ses duymanız neredeyse mümkün değil.