Evcil hayvan dostu olmayan bitkiler 🐈🐶

Evcil hayvan dostu olmayan bitkiler  🐈🐶

Yaşam alanlarımızda dekorasyon amaçlı veya şık görüntüsünden dolayı tercih ettiğimiz bitkiler bizler için zararsız olsa da hayvan dostlarımız için masum olmayabiliyor. 😌 Sevimli dostlarımızın ulaşamayacağı noktalarda bakabileceğiniz bazı bitkileri sizler için derledik.

☘ Aloe Vera: Hemen hemen her evde bulunan aloe vera bizler için faydalı olsa da kedi ve köpeklerin yemesi halinde salya artışı, kusma, titreme, iştahsızlık gibi zehirlenme belirtileri gösterebilir. Temas halinde kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

☘ Deve Tabanı (Monstra): Sıkça tercih edilen bu bitki, gövdesinde ve yapraklarında bulundurduğu madde nedeniyle toksik etki oluşturur. Kedi ve köpeklerde kaşıntı, dil ve ağızda acıma gibi alerjik etkiye neden olabilir.

☘ Barış Çiçeği: Beyaz çiçekleri ile bulunduğu ortama şıklık katan barış çiçeği, temas halinde zararsız olsa da yutulması halinde kusma, nefes zorluğu, tahriş gibi belirtilere neden olabilir.

☘ Paşa Kılıcı: Zahmetsiz bakımı yönünden çok tercih edilen bu bitkinin yutulması durumunda ishal, kusma gibi zehirlenme belirtileri görülebilir.

☘ Salon Sarmaşığı: Isırılması halinde ağız ve çene bölgesinde şişlikle oluşuma sebep olarak nefes problemlerine neden olabilir.

☘ Para Çiçeği: Şans getireceğine inanılan ve sıkça tercih edilen para çiçeği, yapraklarında bulunan toksik maddeler nedeniyle sevimli dostlarımız için uygun değil.

Sevimli dostlarımızın direkt olarak bu bitkileri yedikleri görülmese de dikkat etmekte fayda var. 🥰