Hafta sonu için üç film önerisi 🎞

Hafta sonu için üç film önerisi 🎞

Yorgun geçirdiğiniz bir haftanın ardından siz de koltuğunuza uzanıp film izlemek isteyenlerdenseniz bu içerik tam size göre! Bu hafta sonu için kahveler sizden, film önerileri bizden. Hazırsanız saymaya başlıyorum.

🎬 Ağustosta Rapsodi

Film, Amerika'nın Japonya'yı bombalamasının ardından halkın bombanın izlerini unutmasını ve eşini Nagazaki'de kaybeden bir kadının, zaman zaman torunlarına olanları anlatmasını anlatıyor. Aileye damat olarak giren Amerikalı bir akrabadan sonra, aile bir daha olay hakkında konuşmamaya karar veriyor fakat damat olanları bir şekilde duyuyor. Amerikalı damat, aileye tüm Amerika halkı adına kendisini affettirmeye çalışıyor.

Film, yayınlandığı dönemde birçok ödül almış. Yönetmen koltuğunda ise Uzak Doğu'nun usta yönetmenlerinden Akira Kurosawa oturuyor.

🎬 Kasaba

Film, 1970'li yılların Türkiye'sinde kalabalık bir ailede yaşayan kızın, kardeşiyle çıktığı bir yürüyüşte doğaya ve doğayla bir arada yaşayan insanların yaşantısına ışık tutuyor.
Nuri Bilge Ceylan'a ait olan bu film, yarı belgesel tarzıyla izleyicisine Tarkovsky filmlerini anımsatıyor.

🎬 Bisiklet Hırsızları

İki senelik işsizliğinin sonunda nihayet iş bulan Antonio'nun yeni işi için bir bisiklet gerekmektedir. Zor da olsa bir bisiklet satın alan Antonio'nun işinin ilk gününde bisikletinin çalınması onu zor bir duruma sokmuştur.
İtalyan Yeni Gerçekçiliği'nin önemli temsilcilerinden Vittoria De Sica'nın imzasını taşıyan film, savaş sonrası İtalyan toplumunu da yakından tanıtıyor bize.