Hafta sonu için üç film önerisi 📽🎬

Hafta sonu için üç film önerisi 📽🎬

Skyroad'dan yeniden herkese selaam! Gündemin yoğunluğundan uzun zamandır pek çoğumuz kendimize vakit ayıramadık, hatta haberleri takip etmekten bırakın filmi fragman bile izleyemez olduk. Öyleyse gelin yazın gelişini kutlayalım, güzel bir limonata alalım ve bizi renkleriyle, hikayesiyle, karakterleriyle yazın efil efil havasını hissettirecek üç film izleyelim. Hazırsanız başlıyoruuz!

📌 Wes Anderson- Büyük Budapeşte Oteli
Son zamanlarda kullandığı renkleriyle gündemde olan Wes Anderson, Van Gogh'tan sonra sarı rengiyle özdeşleşmiş isimlerden. Büyük Budapeşte Oteli bizi 20. yüzyıla götürecek ve sadece iki arkadaşın ortasında kaldığı kargaşa ve kaosu değil, yüzyılın değişimini ve savaşın insan psikolojisine etkisini de gösteriyor. Ayrıca karakterlerin bireysel ve toplumsal olarak benzer duygular yaşaması bizi tamamen filmin içine çekiyor.

📌 Akira Kurosawa- Dersu Uzala
Sinemanın temel eserlerinden diyebileceğimiz Dersu Uzala, bir araştırmacının savaş esnasında ormanda karşılaştığı bilgeyle olan yolculuğunu konu alıyor. Bilgenin doğa ve dostluk hakkında verdiği sırlar araştırmacıyı bambaşka birine dönüştürüyor.

📌 Hayao Miyazaki-Küçük Deniz Kızı Ponyo
İlk bakışta çizgi-film diye düşüneceğimiz eser, Miyazaki'nin tarzıyla her zamanki gibi içinde dev öğütler içeren türden. Küçük japon balığı Ponyo'nun en büyük hayali bir insana dönüşmektir ve bu hayal uğruna çeşitli maceralar yaşamaktadır. Maceralar esnasında küçük bir erkek çocuğuyla tanışan Ponyo, bu hayalini gerçekleştirmesi için en büyük yardımcıyı da bulmuştur aslında. Japonya'da gişe rekorları kıran film, Miyazaki tarzıyla hemküçük hem büyük herkesi ekrana kilitleyecek cinsten.

Peki senin bize önerebileceğin bir film var mı? 🙌