Hafta sonu önerileri 🎈

Hafta sonu önerileri 🎈

Hafta sonunu kitap okuyarak, film izleyerek ya da hunharca müzik dinleyerek geçirmek isteyenler için harika önerilerle geldik. 🎉 Senin hafta sonu önerilerinde neler var? 🧡

🎥 Loving Vincent

Vincent'ten Sevgilerle; ünlü ressam Van Gogh'un hayatını ve gizemli ölümünü ressamın tablolarından esinlenerek hazırlanan bir estetikle gözler önüne seriyor. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan'da yer alan stüdyoyu ziyaret eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi.

📖 Kırmızı Pazartesi

Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez'in 1981'de yayımlanan yedinci romanı Kırmızı Pazartesi, işleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü. Hem Kolombiya'da, hem de yayımlandığı dünyanın dört bir yanındaki pek çok ülkede sarsıcı etkileri olmuş bir roman.

🎶 Waltz No.1: Pallett

Pallett grubu, Batı enstrümanlarıyla ortaya koyduğu caz, rock, çingene ve İran halk müziğini klasik ve çağdaş Fars motifleriyle birleştirerek İran alternatif müziğinin en başarılı temsilcilerinden oldu. Prime Meridian isimli albümünü 2021'de yayınlayan grubun vals ezgileriyle Farsçanın güzelliğini buluşturan bu şarkısı da 2013 yılındaki Mr. Violet isimli albümlerinden.