Hafta sonu önerileri 📢

Hafta sonu önerileri 📢

Hafta sonunu kitap okuyarak, film izleyerek ya da hunharca müzik dinleyerek geçirmek isteyenler için harika önerilerle geldik. 🎉 Senin hafta sonu önerilerinde neler var? 🧡

Film
🎥 Ulis'in Bakışı

Yunan sinemasının Costa Gavras ve Costas Ferris ile birlikte öncü yönetmenlerden biri olarak kabul edilen Theo Angelopoulos'un en derinlikli filmlerinden biri olan Ulis'in Bakışı (Ulysses Gaze); Bosna'da yaşanan acıları ve savaşı hiç gösterilmeyen bir pencereden resmediyor. Başrollerinde Harvey Keitel, Maia Morgenstern, Erland Josephson, Thanassis Vengos ve Yorgos Michalakopoulos rol aldığı filmin hikâyesi kısaca şöyle: Yıllardır Amerika'da yaşayan Yunanlı Yönetmen A, Balkanlar'ın ilk filmini çeken Manakis Kardeşler'in kayıp 3 bobinini aramak için yollara düşer. Yönetmen A'nın yolculuğu savaşın derinine indikçe acılaşır. 3 bobin onu, Balkanlar'daki birkaç ülkeye sürükler. Yolculuk sırasında rüyalar ve anılar birbirine karışır. En sonunda ise dönemin yarası olan Bosna-Hersek'te bu yolculuk tamamlanır. Angelopoulos, Bosna savaşını durgun, etkileyici bir dille anlatmayı başarmıştır.

Kitap
📖 Kaçırdıklarımız | Adam Phillips

Hepimiz bir şeyleri seçmekle başka şeyleri kaçırdığımız hissine kapılırız zaman zaman. Bir hayatı seçmekle başka hayatlardan mahrum kaldığımızı düşünürüz. Psikanalist ve yazar Adam Phillips'in kitabının adı bu kaçınılmaz ve içinden çıkılmaz duruma atıfta bulunuyor. Ama kitabın konusu bununla sınırlı değil: Her zamanki incelikli ve özgün bakış açısıyla Phillips, temel insani duygu ve tecrübelerden bazılarını mercek altına alıyor.

Müzik
🎶 Silver Gir | Spoon

Austin, Texas merkezli Amerikalı indie rock grubu olan Spoon; Britt Daniel (vokal, gitar), Jim Eno (davul), Rob Pope (bas) ve Eric Harvey (klavye, gitar, vurma, geri vokal)'den oluşuyor. “Memory Dust EP" adlı çalışmalarıyla listelere sıkı bir giriş yapan Spoon'un “Silver Girl" adlı parçası kulaklarda hoş bir tat bırakıyor.