Hafta sonu önerileri 🙌🏻

Hafta sonu önerileri 🙌🏻

Cuma gününden haftayı resetleyenler olarak herkes bi' buraya toplanabilir mi? Bir haftayı daha geride bırakıyorken yarın için planı olmayanlara #skyhaftasonu ile geldik! 🤓

Film
🎥 Paranın Rengi

Yönetmenliğini Akademi Ödülü, BAFTA ve Altın Küre sahibi Amerikalı yönetmen Martin Scorsese'in üstlendiği, 1986 yapımı Paranın Rengi ilginç anlamıyla dikkat çekiyor. Başarılı bir tüccar olan eski bilardocu Eddie Felson (Paul Newman) ile genç ve yetenekli sporcu Vincent Lauria'nın (Tom Cruise) rekabet dolu macerası izlemeye değer.

Kitap
📖 Coriolanus | William Shakespeare

Shakespeare'in yazdığı en son trajedi olarak kabul edilen, Roma Cumhuriyeti zamanlarında yaşamış ve hayatı antik Romalılar tarafından bir menkıbe haline sokulmuş bir lider olan Caius Martius Coriolanus'un yaşam hikayesinden alınan Coriolanus, eski ile yeni, aristokrasi ile halk arasındaki çatışmayı irdeliyor. Taze ve titiz bir çeviri ile yeniden Türkçeye kazandırılan eser, Coriolanus görselleriyle eski çevirilerin karşılaştırmalarını da içinde barındırıyor.

Müzik
🎶 La Barmaid | La Caravane Passe

Fransız Çingene orkestrası olan grup, varoluş motivasyonu olan Çingene müziğine bağlı kalarak rock, hip-hop, reggea, Balkan tangosu gibi türlerde dolaşarak aykırı bir sentez oluşturuyor. Müzikleri kadar klipleri de sıra dışılığın eğlenceli çizgilerinde gezinen grubun “La Barmaid"inde enstrümanlar neşe buluyor.