Hafta sonu önerileri 📣

Hafta sonu önerileri 📣

Cuma gününden haftayı resetleyenler olarak herkes bi' buraya toplanabilir mi? Bir haftayı daha geride bırakıyorken yarın için planı olmayanlara #skyhaftasonu ile geldik! 🤓

🎥 Vera Drake

Yönetmenliğini, Meantime ve Secrets and Lies filmleriyle adından söz ettiren İngiliz sinemacı Mike Leigh'in üstlendiği; 2004 senesinde Altın Aslanı kucaklayan ve Imelda Staunton'un en iyi kadın ödülünü aldığı 125 dakikalık Vera Drake (Hemşire) filmi, herkese iyilik yaparken aynı zamanda yasadışı işlerle uğraşan bir hemşirenin öyküsünü aktarıyor. Film, yoğun dili ve kendine has atmosferiyle de dikkat çekiyor.

📖 Volvo Kamyonlar|Erlend Loe

Norveçli yazar Erlend Loe'nun sıra dışı kahramanı Doppler, bu kez ülke sınırlarını aşıyor. Geyiği Bongo ve oğlu Gregus ile komşuda yepyeni arkadaşlar edinen Doppler, hayatı “doğal bir şekilde" akışına bırakmak ya da eski günlerdeki gibi sorumlu davranıp başarıdan başarıya koşmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalıyor.

🎶 Meditating Over A Photo | Mahsa Vahdat & Mighty Sam McClain

Bir yanda etkileyici sesiyle geleneksel Fars müziğini dünyaya duyuran İranlı Mahsa Vahdat, diğer yanda blues türünün güçlü sesi Amerikalı Mighty Sam McClain… İkisi de tarzlarını koruyarak inanılmaz güzellikte bir yorum ortaya çıkarıyorlar. Meditating Over A Photo, Doğu ile Batının kendisi gibi kalarak bir araya gelebildiği sihirli bir şarkı.