Hafta sonu önerileri 🙌

Hafta sonu önerileri 🙌

Cuma gününden haftayı resetleyenleri bir adım öne alalım! 🫠 Bir haftayı daha geride bırakırken yarın için planı olmayanlara #skyhaftasonu ile geldik 🤓

🎥 Godard Mon Amour

Godard ve Ben, Fransız Yeni Dalgası'nın usta yönetmeni Jean Luc Godard'ın 1968 olaylarından etkilenerek sanatını ve varlık nedenini yeniden inşa sürecine girmesini, o dönem eşi olan Anne Wiazemsky'nin gözünden trajikomik bir şekilde anlatıyor. Michel Hazanavicius'un yönettiği film, yönetmenin serüvenine dahil olmak adına çıkılabilecek enfes bir sinemasal yolculuk sunuyor seyircisine.

📖 Radikal Zanaat | Marjorie Perloff

“Radikal Zanaat" isimli kitabında Perloff, medya ve şiir ilişkisini ele alırken, aynı zamanda da yirminci yüzyılın başlarında tezahür eden Dadaizm akımından internet kullanımının yaygınlaşmasına kadar geçen süreçte medyanın geliştirdiği dile karşı şiirin ve sanatın aldığı pozisyonu inceliyor.

🎶 Jovano Jovanke |Gothart

Gothart grubu, 1993 Çek Cumhuriyeti'nde kuruldu. Orta Çağ müzikleriyle başlayan müzik anlayışlarına Balkan müziği ile Çingene ezgileri eşlik etti. Gaydadan akordeona, flütten darbukaya kadar birçok enstrümanı buluşturdu. “Adio Querida" albümlerindeki Makedonya'nın eşsiz bir türküsü olan “Jovano Jovanke"yi dinlemek ise, hatırlanan bir sese dönüp bakmak gibi.