Hafta sonu önerileri 🙌

Hafta sonu önerileri 🙌

Cuma gününden haftayı resetleyenleri bir adım öne alalım! 🫠 Bir haftayı daha geride bırakırken yarın için planı olmayanlara #skyhaftasonu ile geldik 🤓

🎥 Ben-Hur

Film, Roma ordusunda subay olan üvey erkek kardeşi Messsala tarafından haksız bir şekilde ihanetle suçlanan prens Judah Ben-Hur'un epik hikayesini konu alıyor. Rütbesi alınan, ailesinden ve sevdiği kadından ayrı bırakılan Judah, köleliğe zorlanır. Denizde geçen yıllardan sonra intikam almak için vatanına döner. Film, Lew Wallace'ın ölümsüz romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ'a dayanır. Kitabın filme ilk uyarlaması 1959 yılında olmuş ve 11 Oscar kazanmıştı.

📖 Pan|Knut Hamsun

“Teğmen Thomas Glahn'ın Notlarıyla" alt başlığını taşıyan kitap, karakterlerinin gelgitli iç yaşantıları, Knut Hamsun'un sürükleyici dili ve Behçet Necatigil'in başarılı çevirisiyle okuru kendine bağlıyor ve adeta öyküsünü yaşatıyor.

🎶 Paola 11099 | Mikis Theodorakis

Zorba, Serpico ve Z filmlerine bestelediği müzikleri ve “Mauthausen'in Ballad"ı ile bilinen Mikis Theodorakis, Yunanistan'ın Beethoven'ı olarak tanımlanıyor. Sanatçı, Paola 11099 şarkısını da État de Siège filmi için bestelemiş ve şarkı kısa zamanda dünyanın belleğine yerleşmiştir. Paola 11099, en başta hüznün şarkısı ama değdiği herkeste hüznün başka bir tanımını canlandıracak kadar güçlü ve büyülü.