İstanbul'da Müze Kart ile Gezilecek 5 Yer 🎉

İstanbul'da Müze Kart ile Gezilecek 5 Yer 🎉

🤓 Havaların güzelleşmesiyle yılın stresini atalım, güzel yerler gezelim ve gezerken de öğrenelim diyenler için müzeler her zaman uğrak noktası oluyor. Sen de eğer bunlardan biriysen doğru yerdesin çünkü senin için İstanbul'da müze kart ile yıl boyunca ücretsiz gezebileceğin 5 müzeyle geldik. Umarız gezerken keyif alır ve yeni şeyler keşfedersin.

• Galata Kulesi
528 yılında Bizans İmparatorluğu tarafından Fener Kulesi olarak inşa edilen Galata Kulesi, 1348'de Cenevizliler tarafından restore edilmiş. Bununla beraber döneminin en yüksek binası kabul edilmiş. Ayrıca Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesine bakıldığında IV. Murat döneminde Hezarfen Ahmet Çelebi tahtadan yapılmış kanatları takıp bu kuleden Üsküdar'a uçmuş.

• Topkapı Sarayı
İstanbul'un fethinin ardından 1460-1478 yılları arasında Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan saray, 1924 tarihinde müze haline getirilmiş ve böylece Cumhuriyet'in ilk müzesi olarak tarihe geçmiş. Toplam 4 bölümden oluşan bu büyük yapıyı gezmek yaklaşık 3 saat sürüyor.

• Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Ülkemizde Türk-İslam eserlerinin toplu halde sergilendiği ilk müze olma özelliği taşıyan bu müze, 1914 yılında Süleymaniye Camii Külliyesi'nde ziyarete açılmasının ardından 1983 yılında Sultan Ahmed Meydanı'ndaki İbrahim Paşa Sarayı'na taşınmış. Eski İslam devletlerinden olan Abbasi, Memlük, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden nadide eserlerin sergilendiği müzede sizi bekleyen bir başka güzellik ise Türk halıları koleksiyonu.

• İstanbul Arkeoloji Müzesi
Tarihi 1869 yılında kurulan Müze-i Hümayun'a dayanan İstanbul Arkeoloji Müzeleri üç ayrı bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin en eskisi Çinili Köşk, bir diğer bölüm ise Osman Hamdi Bey tarafından Güzel Sanatlar Akademisi olarak inşa ettirilen Eski Şark Eserleri Müzesi ve daha sonra duyulan yeni bir bina ihtiyacı üzerine Çinili Köşk'ün karşısına klasik bina inşa edilmiş, 1891 yılında da ziyarete açılmış.

• Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
Doğu Roma Büyük Sarayı'nın avlusunda 1935 yılında başlayan kazılarla birlikte, M.S.450-550 yılları arasından günlük hayat ve mitolojisinden izler taşıyan ve sanatsal açıdan da oldukça zengin görünen mozaiklere ulaşılmış ve bu müze aracılığıyla tarihlerinin ötesine aktarılmış.