İstanbul'da Müze Kart ile gezilecek 5 yer 🙌

İstanbul'da Müze Kart ile gezilecek 5 yer 🙌

Sıcak havaların son demlerini yaşadığımız şu günlerde yağmur ve soğuk havalar gelemden bu günlerin keyfini çıkarmak için müzeler ilk tercimiz. Hem gezelim hem de öğrenelim diyenler için İstanbul'da müze kart ile gezilebilecek 5 müze.

📍Kız Kulesi
İstanbul Boğazı'nın incisi Kız Kulesi, uzun süredir devam eden restorasyonun ardından Mayıs ayında ziyarete açıldı. Müze kartın geçerli olduğu Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport'tan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. Haftanın her günü Üsküdar-Salacak sahilinden tekneler, 09.00 - 19.00 saatleri arasında kalkarken; Galataport İstanbul İskelesi'nden ise 11.00, 12.30, 14.15, 15.30, 17.00 saatlerinde tekneler kalkıyor.

📍Ihlamur Kasrı
Adını bölgedeki ıhlamur ağaçlarından alan Ihlamur Kasrı, padişahların dinlenmek amacıyla kullandıkları mesire alanlarının en zarif örneklerinden biri. Güzel bi' bahçeye ve muhteşem manolyalara ev sahipliği yapan Ihlamur Kasrı'nı pazartesi hariç her gün 09.00 - 18.00 saatleri arasında müze kart ile ziyaret edebilirsiniz.

📍Beylerbeyi Sarayı
Mimari özellikleri nedeniyle Türk evi planına benzeyen ve doğu batı üsluplarının kaynaştırıldığı saray, yazlık bir saray olarak inşa edildi. Sultan II. Abdülhamid'in son yıllarını geçirdiği Beylerbeyi Sarayı'nı pazartesi hariç her gün 09.00 - 18.00 saatleri arasında müze kart ile ziyaret edebilirsiniz.

📍İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi
Dünya'da sadece İstanbul ve Frankfurt olmak üzere iki şehirde olan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in girişimleri ile Gülhane'de açıldı. Doğu-batı arasındaki bilim tarihinin bütünlük kazandığı müzeyi haftanın her günü saat 09.00 - 19.00 saatleri arasında müze kart ile ziyaret edebilirsiniz.

📍Galata Mevlevihanesi Müzesi
İstiklal Caddesi'nin en güzel noktalarından birinde bulunan Galata Mevlevihanesi Müzesi, birden fazla mimarlık üslubundan etkilenerek günümüze taşındı. Sema alanından derviş odalarına kadar farklı alanların olduğu müzeyi pazartesi hariç her gün saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında müze kart ile ziyaret edebilirsiniz.