İstanbul’da sessiz ve ücretsiz 5 ders çalışma mekanı 📖

İstanbul’da sessiz ve ücretsiz 5 ders çalışma mekanı 📖

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ders çalışabilecekleri mekan önerileriyle geldik! Araştırmalarını yapabileceği, sınavlarına hazırlanabileceği sessiz ve ücretsiz yer arayışında olan arkadaşlar bu mekanlara bakabilir. Sizden de öneriler varsa yorumlarda konuşalım!

📍 Nevmekan Selimiye – Selimiye
Tarihi Selimiye hamamının restore edilmesiyle kullanıma açılan mekan, 25 bin dijital olmak üzere 45 bin kitap kapasitesiyle hizmet veriyor. Özel çalışma odalarında rahat ve sessiz bir şekilde çalışabilirsiniz. Millet kıraathaneleri arasında yer alan Nevmekan'da öğrenciler için çay, çorba, simit ve poğaça ücretsiz olarak veriliyor.

📍 Troleybüs Kütüphane - Beyazıt
112 yıllık Beyazıt İETT Troleybüs Kuvvet Merkezi'nin kütüphaneye dönüştüğü yer, 20 bin kitaba sahip. İstanbul Üniversitesi'ne yakın mesafede bulunan kütüphanede sessiz ve ferah bir ambiyansta hem grup hem de bireysel olarak çalışabilirsiniz.

📍 Ziraat Bankası Kütüphanesi – Ünalan
Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olarak açılan Ziraat Bankası Kütüphanesi, öğrencilerin yanı sıra herkese açık. Bir milyon ciltli kitap kapasitesine sahip olan kütüphanede çay, kahve ve kurabiye ikramları da mevcut. Grup ya da bireysel olarak çalışma mekanlarının yanında konferans, söyleşi programları düzenlenmekte.

📍 İslam Araştırmaları Merkezi – Bağlarbaşı
İSAM, Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı olan bir kurum. Araştırmasını sakin bir ortamda yürütmek isteyenler için ideal. İSAM'ın olanaklarından faydalanabilmek için kayıt olmanız yeterli. Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olduğunu belirtmemiz gerek.

📍 İstanbul Araştırmaları Enstitüsü – Beyoğlu
Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet Araştırmaları bölümlerinin olduğu enstitü, ilgili konuları çalışan ve merak duyan kişilerin hem kaynak hem mekan bakımından değerlendirebilecekleri bir yer. Dijitale aktarılmış yazma eserlerin yanı sıra on binlerce basılı kaynak mevcut.