John Steinbeck - Ne Zaman Ne Yazdı 📚

John Steinbeck - Ne Zaman Ne Yazdı 📚

İlk kitabının yayınlanmasıyla okuyucuların beğenisini yeterince kazanamayan John Steinbeck'in yazı makinesine dönüşmesinden sonra ortaya koyduğu ve günümüzde de klasikleşmiş birçok başarılı eseri var. Peki bu eserlerin hangisi ne zaman yayınlandı?

📖 Altın Kupa
John Steinbeck'in yayınlanan ilk kitabı Altın Kupa'da denizlere tutkun bir genç olan Henry'nin hikayesi anlatılıyor. 1929 yılında yayınlanan bu roman, yazarın diğer kitaplarına oranla pek ilgi görmemiş. Ancak bu durum Steinbeck için güçlü bir motivasyon sağlamış.

📖 Yukarı Mahalle
Birinci Dünya Savaşı'nın can sıkan atmosferinde sosyal birlikteliklerinden taviz vermeyen yoksul kesimin barındığı bir mahallenin hikayesinin anlatıldığı Yukarı Mahalle, yazarın oluşturduğu üçlemenin son kitabı olma özelliği taşıyor.

📖 Bitmeyen Kavga
İşçi sorunlarına romanlarında değinmekten geri durmayan John Steinbeck, Bitmeyen Kavga kitabında da zor şartlar altında çalışan işçilerin bu duruma isyan ederek başlattıkları direnişi anlatıyor.

📖 Fareler ve İnsanlar
İki gezgin çiftlik işçisinin Kaliforniya'da yaşadıkları trajik olayları konu alan Fareler ve İnsanlar, günümüzde herkesçe bilinen bir klasik olmasının yanı sıra yazarın filme uyarlanan kitaplarından da biri.

📖 Gazap Üzümleri
John Steinbeck'in Pulitzer ödüllü bu romanı yine işçi sorunları üzerinde duran ve yazarın en bilindik kitaplarından biri. Film uyarlamasıyla da büyük kitlelere ulaşan Gazap Üzümleri, her anlamda başarı yakalamış bir eser.