Kedilerin evi, İstanbul 🐈

Kedilerin evi, İstanbul 🐈

Animasyon filmler de yapan çizgi roman sanatçısı Perpolo Rovero, İtalya'da yaşıyor. 2010 yılında sanat dünyasına adım atan sanatçının eserleri çeşitli Avrupa şehirlerinde sergilendi.

''Tüm insanları hayal edin'' başlıklı projesi; dünyanın farklı şehirlerindeki insanları yukarıdan göstererek onları açık pencerelerden, teraslardan, balkonlardan görmemizi ve gözetlememizi sağlıyor. İnsanların evde nasıl zaman geçirdiklerini hayal etmesinden doğan bu projesinde, New York ve Paris'ten Kudüs'e kadar çok çeşitli şehirler yer alıyor.

@pierpaolorovero, çalışmalarıyla bize, dünyada ülke ve dilden bağımsız olarak herkesin aynı durumları yaşayıp aynı endişeleri, korkuları ve duyguları paylaştığını da hatırlatıyor. İstanbul'u da dahil ettiği bu projesinde sanatçı, İstanbul'u kedilerin evi olarak resmediyor. ''Kedilerin güzel şeyler için harika sezgileri vardır. Bu yüzden İstanbul'u evleri olarak seçmişler." diyen sanatçı, ''İstanbul'u düşündüğümde, zihnimde beni aşık eden ışıklar ve renkler beliriyor." diye de ekliyor.