Listelerin olmazsa olmazı 5 film 🎥

Listelerin olmazsa olmazı 5 film 🎥

Film listelerinin olmazsa olmazı filmler dediğimizde hepimizin aklına Bir Ayrılık, Bir Zamanlar Anadolu'da ya da Kozmos gelse de bu yönetmenlerin biraz daha kıyıda köşede kalmış ancak çok değerli filmlerini listemize eklemek istedik. Senin bize önereceğin filmleri heyecanla bekliyoruz!

🎬Tabutta Rövaşata/Derviş Zaim
Rumelihisarı'nda yaşayan Mahsun, çevresindeki balıkçıların yardımıyla hayatta kalan evsiz ve işsiz birisidir. Film, Mahsun'un hikayesinin yanı sıra dönemin kentli-yoksul arasındaki ayrımın ne kadar keskin olduğunu da gösteriyor. Tabutta Rövaşata aynı zamanda yurtdışındaki festivallerde en çok ödül alan film olma özelliğini de taşıyor.

🎬Kaç Para Kaç/Reha Erdem
Kaç Para Kaç sıradan bir çiftin aniden hayatına giren büyük bir parayı ve beraberinde getirdiği trajediyi konu alıyor. Film, Reha Erdem'in izlenmesi gereken eserlerinden biri.

🎬Yozgat Blues/Mahmut Fazıl Coşkun
Müzik öğretmeni Yavuz ve öğrencisi Neşe, Yavuz'un mesleki anlamda düşüş yaşadığı bir süreçte Yozgat'tan iş teklifi alır ve yeni bir başlangıç yapmak için Yozgata yerleşir. Neşe ve Yavuz'un aslında kendilerini pek de ait hissetmedikleri Yozgat'ta yaşam tarzlarının adapte süreci ve duygu durumlarının değişimini gözler önüne seriyor bu film.

🎬Okul Tıraşı/Ferit Karahan
Film, yatılı okulda okuyan Yusuf'un arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından reddedilmesiyle başlıyor. Baskıcı bir okulda okuyan çocuklar, bu baskının ve disiplinin altında eziliyor ve zaman zaman bu durum Memo'nun vaktinde hastaneye gidememesi gibi trajedilere yol açıyor.

Leyla'nın Kardeşleri/Saeed Roustayi
40 yaşında ailesiyle yaşayan Leyla, İran'ın toplumsal çatışmalarını, ABD ve İran ilişkilerini ve toplumun kadının üzerindeki baskısını izleyiciye derinden hissettiren bir karakter. 4 erkek kardeşinin ve ailesinin yükünü omuzlayan Leyla, güçlü kadın figürünü yansıtıyor.