Motivasyonu artırmanın 5 yolu 💪

Motivasyonu artırmanın 5 yolu 💪

Bazen hepimiz çıkmaza girip bunalabiliyoruz. Böyle zamanlarda motivasyonumuz düşüyor ve hedeflerimizi gerçekleştirmede zorlanabiliyoruz. Fakat motivasyon artırmak için yapabileceğimiz bazı kolay şeyler var ve bunları uygulamak hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak.

📌 Küçük ve ölçülebilir hedefler koy
Hedefinizi küçük parçalara bölün, not alın ve her hedef için belli ölçüler koyun. Böylece beyin tek bir şeye odaklanacak ve hedefe ulaşmak kolaylaşacak. Ayrıca sonuçlar her zaman göz önünde olduğu için sonuca daha hızlı ulaşmak mümkün. Hedeflerin ölçülebilir ve kesin olması da önemli. İlerleme kaydetmek de insanları motive eden şeylerden biri. Araştırmalara göre devamlı olan küçük başarılar uzun süreli başarıları da beraberinde getirir.

📌 Kendini ödüllendir
Hedeflerinize ulaştıktan sonra kendinizi ödüllendirin. Bir işin ucunda ödül olduğunu bilmek sizi hedefinize ulaştırmaya teşvik edecek. Bu ödüllerin büyük olmasına da gerek yok, ilginizi çekmesi yeterli.

📌 Kendi rutinini oluştur
Sizi canlı tutan ve hedefinize iten günlük rutinleri uygulamak önemli. Bu rutinler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Seçtiğiniz rutinin sizi mutlu ettiğinden emin olmalısınız çünkü eğer mutlu ve huzurluysanız daha kolay motive olacaksınız.

📌 Egzersiz yap
Egzersiz yapmak zihinsel açıdan berraklık sağlar. Spor salonuna gidemiyorsanız evde Youtube'dan, uygulamalardan videolar izleyerek ya da koşuya çıkarak egzersiz yapabilirsiniz. Bu zihni boşaltarak motivasyon artırmaya yardımcı olacak.

📌 Korkularınla yüzleş
İnsanların hedef ve hayallerinden vazgeçmesinin en büyük nedenlerinden biri olan korku ve stres sizi işinizi yapmanızdan alıkoyabilir. Zor olmasına rağmen korkularınızla yüzleşmek size başarma hissi verir, ufkunuzu genişletir ve sizi motive eder.