Ne zaman ne yazdı - İhsan Oktay Anar 📚

Ne zaman ne yazdı - İhsan Oktay Anar 📚

Ne zaman ne yazdı serimizin bu haftaki yazarı İhsan Oktay Anar. Sosyal medyadan uzak bir yaşam süren yazarımız, yalnızca edebiyatıyla tanıdığımız ve Türkiye'nin saygı duyduğu büyük bir edebiyatçı. Ona dair fikirlerimizi oluşturan tek kaynak ise eserleri. Bakalım bu eserlerin hangileri ne zaman yayınlanmış.

📖 Puslu Kıtalar Atlası
İhsan Oktay Anar'ın yayımlanan ilk romanı olan Puslu Kıtalar Atlası, 1995 yılında okuyucuyla buluşmuş. Fantastik kurgu türünün bir örneği olan kitap, yirmiden fazla dile çevrilmiş ve dünya tarafından okunuyor.

📖 Amat
Yazarın yedi sene aradan sonra yayınlanan bu romanı, 17. yüzyılda bir gemide geçen hikayesiyle 2005 yılında yayınlanmış.

📖 Suskunlar
17. yüzyıldan üç müzisyenin anlatıldığı Suskunlar, musiki makamları olan “Yegah, Dügah ve Segah" isimli üç farklı bölümden oluşuyor. İhsan Oktay Anar'ın tasavvuf ve musiki temalarıyla oluşturduğu romanı, 2007 yılında yayınlanmış.

📖 Yedinci Gün
2012 yılında yayınlanan Yedinci Gün, II. Abdülhamid döneminde ana karakterin gelecekten aldığı bir aşk mektubu üzerine gelişen olayları anlatıyor.

📖 Tiamat
Sekiz yılın ardından Tiamat kitabıyla okuyucuyla yeniden buluşan Anar, din-bilim, özgürlük-varlık gibi ikilemelerle insanı düşünmeye sürüklüyor. Yazarın yayınlanan son kitabı olan bu romanın tarihi ise 2022.