Ne zaman ne yazdı: Amin Maalouf 🖋

Ne zaman ne yazdı: Amin Maalouf 🖋

Genellikle doğuya ait öğeleri çok iyi işleyen Amin Maalouf, ne kadar roman yazıyor olsa da sosyolojik temalar ile tarih işlemekten kaçınmıyor.

📌 Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri
Lübnan kökenli yazar Amin Maalouf'un kaleme aldığı bu kitap, ilk kez Paris'te yayınlanmasıyla yazarın da yayınlanan ilk kitabı olmuş. 1096-1291 yıllarında gerçekleşen Haçlı Seferleri'nin anlatıldığı bu kitap, bir tarih denemesi.

📌 Afrikalı Leo
Romanın ana kahramanı Hasan, kendisini hiçbir yere kök salmaya niyeti olmayan biri olarak tanımlıyor ve onun ağzından 1488 ile 1527 yılları arasını kapsayan anılarını okuyoruz. “Afrikalı Leo", günümüzde klasik olarak tanınmasının yanı sıra yazarın yayınlanan ilk romanı olma özelliğini de taşıyor.

📌 Semerkant
İlk iki bölümünde Ömer Hayyam'ın hayatına kurgu da olsa bir yönüyle şahitlik ettiğimiz kitabın sonraki iki bölümünde ise genç bir Amerikalı'nın kaleminden 20.yy dönemi modern İran'da başından geçenleri okuyoruz.

📌 Tanios Kayası
1993 yılında yayınlanan Tanios Kayası, yazara Goncourt ödülünü getiren oldukça başarılı bir kitap. Amin Maalouf'un kaleminden yine bir Doğu hikayesi okuduğumuz kitapta Mehmet Ali Paşalı yılları Mısır'ını görüyoruz.

📌 Uzaktan Aşk
Bir ozanın yaşadığı hareketli hayata doymasıyla; aşkı düşleyip bulmak istemesi üzerine bir gezginden aldığı hayalinin yaşadığı haberiyle ona ulaşmak için arayışa başladığı bu kitap, 2002 yılında basılmış.