Ne zaman ne yazdı: Nazan Bekiroğlu 📚

Ne zaman ne yazdı: Nazan Bekiroğlu 📚

İyi bir yazar olmasının yanı sıra Nazan Bekiroğlu, sanatkar ve akademik bir kişiliğe de sahip. Bakalım bu çok yönlü yazarımızın hangi kitabı hangi tarihte yayımlanmış.

📖 Nun Masalları
Hat ve Rasat, Genç Kalfa, Genç Mezarlık Bekçisi, Son Padişah gibi 4 farklı hikayeden oluşan Nun Masalları, yazarın yayımlanan ilk kitabı ve 1997 yılında yayımlandı.

📖 Yusuf ile Züleyha
Çoğu okur tarafından Nazan Bekiroğlu'nun en iyi kitabı olarak bilinen bu kitapta Yusuf ile Züleyha'nın hikayesi oldukça şiirsel ve akıcı bir dille kaleme alınmış ve 2000 yılında okuyucularıyla buluşmuş.

📖 Cam Irmağı Taş Gemi
Birbiriyle iç içe geçmiş 6 öyküden oluşan bu kitap yine Nazan Bekiroğlu kalemiyle harika bir okuma deneyimi sunuyor. 2006 yılında yayımlanan bu kitap o yılı en iyi hikaye kitabı ödülüyle de kendisini ispatlamış.

📖 Nar Ağacı
Trabzon, Tiflis, Tebriz, Batum ve İstanbul arasında gelişen olaylarıyla harika bir roman olan ve 2012'de yayımlanan Nar Ağacı, Balkan Savaşı'ndan I. Dünya Savaşı'na uzanıyor ve muhteşem aşk öyküsü ile de okuyucuyu başarılı biçimde içine çekiyor.

📖 Mücella
2015 yılında yayımlanan Mücella, Türkiye'nin 1920 ile 1970 yılları arasında geçen hikayesiyle yazarın henüz son romanı olma özeliği taşıyor.