Ödüllü 4 Türk filmi 🎬

Ödüllü 4 Türk filmi 🎬

Yıl biterken ne izlesek diye düşünenler için harika bir öneriyle geldik!
Aralık ayında başarılı film festivallerinden ödülle dönen dört film izlemeye ne dersiniz?
Hazırsanız saymaya başlıyorum.

🎞 Uzak - Cannes Film Festivali
Uzak, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı bol ödüllü bir film. Film, hayatın anlamını yitiren ve uzaklaşmak isteyen bir adamı ve hayallerinin peşinden giden bir genci anlatıyor. Oldukça sade olan bu film, Cannes Film Festivali'nden en iyi erkek oyuncu ödülüyle döndü.

🎞 Pandora'nın Kutusu - San Sebastian/Amiens Film Festivali
Yeşim Ustaoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı film, birbiriyle iletişimi kopan üç kız kardeşin annelerinin kaybolmasıyla yeniden bir araya gelişini anlatıyor. Annelerini Trabzon'dan İstanbul'a getiren kardeşlerin sınavı oldukça zor oluyor. Bu sınavdan başarıyla geçebilen tek kişi ise yaşlı kadının torunu Murat. Pandora'nın Kutusu, San Sebastian ve Amiens Film Festivallerinden toplamda üç ödül aldı.

🎞 Bal - Berlin Altın Ayı
Bal, Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi'nin üçüncü filmi. Hikaye, Yusuf'un rüyasını babasına anlatmasıyla ve bu rüyanın bir sır olduğunu öğrenmesiyle başlıyor.Babasının ormana gidip tekrar dönmemesiyle içine kapanan Yusuf, bir gün tüm cesaretini toplayıp ormana babasını aramaya gidiyor. Film, Berlin'den Altın Ayı Ödülü ile dönüyor ve Türk sinema tarihinin en başarılı filmlerinden birisi olarak kabul ediliyor.

🎞 Yeraltı - Hindistan Osians' Cinefan Film Festivali
Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Yeraltı filmi, Dostoyevski'nin Yeraltı'ndan Notlar kitabından esinlendiği bir yapıt. Muharrem, nefret ettiği eski arkadaşlarının akşam yemeğine kendisini zorla davet ettirir ve didişmeler başlar. Eski defterlerin açılmasıyla utanç dolu hesaplaşmalarla karşı karşıya kalır karakterlerimiz. Film, Hindistan Osians' Cinefan Film Festivali'nden ödülle döndü.

Filmlerden izlemiş olduğunuz var mı?