Oscar ödüllü filmlerin Oscar ödüllü oyunculukları 🎞

Oscar ödüllü filmlerin Oscar ödüllü oyunculukları 🎞

Birçoğumuz film seçerken Oscar kazanmış filmler olmasına dikkat ederiz. Bu içeriğimizde filmlere Oscar kazandıran oyunculukları ve filmlerin içeriklerini inceledik. O zaman, Oscar goes to Skyroad!

🎬 Piyanist - Adrien Brody | IMDb: 8.5/10
Film, 1939 yılında Yahudi kökenli Wladek Splizman'ın Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgal etmesiyle yaşadığı zorlukları anlatmaktadır. Splizman'ı canlandıran Adrien Brody, 2003 yılında en iyi erkek oyuncu Oscar'ı aldı. Dönem filmi olmasının yanı sıra bir dram filmi olması izleyiciyi oldukça etkiler. Ayrıca film iki ayrı dalda Oscar'a ve onlarca ödüle layık görüldü.

🎬 Diriliş - Leonardo Dicaprio | IMDb: 8/10
Filmde Hugh Glass'ı canlandıran Dicaprio oldukça deneyimli bir avcıdır. Av sonrası bir ayı tarafından vahşice saldırıya uğrayan Glass, ekibi tarafından ölüme terk edilir fakat o hayata tutunmayı başarır. Filmde özellikle ayı sahnesi Dicaprio'ya Oscar kazandırmış ve oyunculuğu çok başarılı bulunmuştur. Film, toplam 3 dalda Oscar ödülü kazandı.

🎬 Bohemian Rhapsody - Rami Malek | IMDb: 7.9/10
Filmde Freddy Mercury'e hayat veren Rami Malek, Queen müzik grubu ile 1970-1980 yıllarında ikonikleşmiş Mercury'nin 1970-1985 yıllarında başından geçen olayları konu ediniyor. Film, Rami Malek'e en iyi erkek oyuncu Oscar ödülü getirmesinin yanı sıra toplam üç farklı dalda Oscar ve sayısız ödül getirdi. Rami Malek'in filmdeki konser sahneleri Malek ile ikonikleşmiş ve unutulmaz film sahneleri listesinde akıllara kazındı.

🎬 Artist - Jean Dujardin | IMDb: 7.9/10
Sinema sektörüne ses boş film şeridinde “Henüz hiçbir şey duymadınız" repliği ile bir daha hiç ayrılmamak üzere girer. Sinemadaki bu köklü değişimle birçok insan işini kaybeder ve bazıları sinema sahnesine dahil olur. Dönemin en karizmatik aktörlerinden George Valentin de sesin sinemaya girişiyle sinema perdesinde payına düşeni alır. Sessiz fiilm, 5 dalda Oscar aldı. Dujardin'in oyunculuğu ise ona “En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı" kazandırdı.

🎬 Lincoln - Daniel Day-Lewis | IMDb: 7.3/10
Filmde Abraham Lincoln'u canlandıran Daniel Day-Lewis, izleyiciye adeta o dönemde yaşıyormuş hissiyatını veriyor. Film, Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı Abraham Lincoln'u ve Amerika'nın kuzey eyaletlerinde 1861-1865 yıllarında yaşanan iç savaşa ışık tutuyor. Film, 2 dalda Oscar ve sayısız ödüller aldı. Daniel Day-Lewis'in oyunculuğu ise filmin çekildiği yıla damgasını vurdu.