Seyahat tutkularıyla ilham olan 5 kadın gezgin 🚶‍♀️

Seyahat tutkularıyla ilham olan 5 kadın gezgin 🚶‍♀️

Skyroad ekibi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyoruz! Bu özel ve önemli gün için de dünyanın farklı yerlerinden herkese cesaret ve ilham veren 5 özel kadının seyahat hikayelerine doğru uzanalım istedik.

🎒 Sarah Marquis
Sarah Marquis, 1972'de İsviçre'de dünyaya geldi. 17 yaşında Türkiye'yi at üzerinde gezen Marquis sonraları yürümeyi tercih ederek Kanada'dan Meksika'ya, Şile'den Peru'ya oradan And Dağları'na kadar dünyanın farklı birçok coğrafyasını karış karış adımladı. Herkese ilham veren hikayesinde ilk macerası ise 8 yaşındayken köpeğiyle beraber kimseye haber vermeden mağarada bir gece geçirmesi oldu. Bu maceranın ardından kaşif ruhunu keşfeden gezginin son seyahati ise 2013 yılında Güney Avustralya'ya oldu.

🎒 Justine Gosling
Sağlık görevlisi olarak çalışırken 2015 yılında iş hayatına ara veren Justine Gosling de içindeki gezgin ruhunu tarih tutkusuyla harmanlayan bir seyahat serüvenine sahip. İlk olarak “Iron Curtain" olarak isimlendirilen “Demir Perde" ülkelerinin peşine düştü. Sovyetler Birliği'nin tarihsel ve psikolojik etkilerinin izini sürmeyi hedeflediği bu seyahatinde 6000 kilometrelik yolu bazen bisiklet üzerinde bazen de yürüyerek tamamladı.

🎒 Anna McNuff
1984 doğumlu İngiliz bir gezgin olan Anna McNuff, 16 yaşında kürek sporu ile ilgilenmeye başladı ve Britanya'yı bu alanda temsil etti. Başarılı spor hayatı ilerlerken geçirdiği bir sakatlanmam ardından sporu bırakmak durumunda kaldı ve böylece gezgin olma serüveni başladı. 2013 yılında Amerika'da 7 aylık bir bisiklet turunun ardından 2015 yılında Avustralya'nın Te Araroa Yolu'nu geçti. En popüler seyahati ise 2019 yılında Britanya'nın etrafını yalın ayak yürümesiyle tarihe geçti.

🎒 Hülya Tosun
Sakarya'da dünyaya gelen Hülya Tosun, 16 yaşında gerçekleştirdiği bir üniversite gezisi ile içindeki seyahat aşkını keşfetti. İş hayatına atılmasının ardından yıllık izinleri, resmi tatillerle birleştirerek birçok farklı ülkeye seyahatler düzenlese de bir süre sonra bu süreler ona yeterli gelmemeye başladı. İşinden ayrılma kararı aldı ve “Bohçamda Anadolu" isimli bir yolculuğa çıktı. Yolculuğu boyunca farklı insan hikayeleri toplamaktan keyif alan Tosun, günümüzde hikaye anlatıcılığı atölyeleri de düzenliyor.

🎒 Cassie De Pecol
Dünya üzerindeki bütün ülkeleri gezen ilk gezgin olma ünvanını taşıyan Pecol, pek çok hikayeden aşina olduğumuz gibi 9-5 çalıştığı işini bırakıp hayallerinin peşinden koşmayı tercih etti. Yalnız seyahat eden kadınlarla ilgili farkındalık yaratmak için 2015 yılında Expedition 196 ismini verdiği projesini hayata geçirdi. 576 günün sonunda ise 196 ülkeyi görmeyi başaran gezgin, dünyayı en hızlı dolaşan insan oldu ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.