Sinema tarihinde Altın Küre kazanan 5 film 🎞

Sinema tarihinde Altın Küre kazanan 5 film 🎞

Sinema ve televizyonun en iyi yapımlarının seçildiği Altın Küre ödülleri, her yıl Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından başarılı bulunan işlere veriliyor. Bu ödülü oldukça önemli kılan noktalardan biri ise Oscar'ın habercisi olarak görülmesi. Düşündük, taşındık ve dedik ki bizim değerli takipçilerimize de böyle ödüllü filmler yakışır. Ve sizin için sinema tarihi boyunca Altın Küre alan 5 filmi bir araya getirdik. Peki, sizin favori filminiz hangisi?

🎬 The Power of the Dog (2021)
Thomas Sawage'ın aynı adlı romanının uyarlaması olan film, Montana'da bir çiftlik işleten iki kardeşin hikayesini konu ediniyor. Jane Compoin'in yönettiği The Power of The Dog, 2021 yılında Altın Küre ödülüne layık görüldü.

🎬 La La Land (2016)
Hayallerinin peşinden koşan iki tutkulu insanın Los Angeles'ta trafiğin ortasında karşılaşmaları ile başlayan hikayelerinin anlatıldığı La La Land'ın yönetmeni Damien Chazelle ve film, 2016 yılında Altın Küre ödülünü kazandı.

🎬 Avatar (2009)
22. yüzyılda geçen Avatar, Pandora adlı bir uyduya yolu düşen Jake Sully'nin Na'vi adında bir halkla karşılaşıp doğaya uyum sağlamasıyla beraber kendi ırkına karşı bu farklı halkı korumaya karar vermesini konu ediyor. James Cameron'un yönettiği film, 2009 yılında ödüle layık görüldü.

🎬 Babe (1995)
Kendisini çoban köpeği sanan bir yavru domuzun maceralarının anlatıldığı bu keyifli filmin yönetmeni George Miller ve 1995 yılında Altın Küre ödülüne layık görüldü.

🎬 Rain Man (1988)
Birbirleriyle taban tabana zıt iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı “Yağmur Adam" Barry Levinson'un yönettiği, 1988 yılı Altın Küre ödüllü klasikleşmiş bir film.